Akdeniz Üniversitesi rektörü ektiğini biçiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Siyaset Bilimcisi Prof. Dr. Ali Seyyar, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylardan Rektör Mustafa Akaydın'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Seyyar, "Rektör sivri ve ideolojik çıkışlarıyla üniversitesinde bu olayların zeminini hazırladı. Şimdi ektiğini biçiyor." dedi.

Prof. Dr. Ali Sayyar, üniversite hocalarının son dönemlerdeki olaylarla ilgili hırçın, ideolojik davranışlarının öğrencileri de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayın da bu hırçınlığın bir sonucu olduğunu ifade eden Seyyar, "Son yaşanan olaylarla ilgili Rektör Mustafa Akaydın'ın marjinal çıkışları, kavgası söylemi, hoşgörüsüzlüğü, bilimsel anlayıştan uzak söylemleri üniversitesini provokasyonlara açık hale getirdi. Rektör Akaydın ektiğini biçiyor. Üniversitesine bakıp 'Türkiye'de bir gerginlik olduğunu' söylemesi düşündürücü ve garip. Ülkede böyle bir gerginlik yok. bu gerginlik oluşturulmak isteniyor. Bazı hocaların ideolojik sert çıkışı öğrencileri de olumsuz yönde etkiledi. Öğrenciler provakasyonları bile algalayamaz hale geldi, provakasyonların parcası oldular. Yönlendirmelere kolayca gelebildiklerini görmek çok üzücü." şeklinde konuştu.

Seyyar, mesleki eğitimin yanında öğrencilere 'iyi bir insan olma'nın da öğretildiği taktirde, öğrencilerin provakasyonlara gelmeyeceğini dile getirerek, bu konuda önce hocaların kendilerini düzeltmesi, yapılan eleştiri ve açıklamalarda, düzeyli, hoşgörülü ve bilimsel bir yaklaşım göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber