Çömez, AK Partiden ihraç edildi

Haber Giriş : 08 Nisan 2008 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Disiplin Kurulu, 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'i partiden ihraç ederken, Müşterek Disiplin Kurulu ise Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'ya uyarı cezası verdi.

AKP Müşterek Disiplin Kurulu ve AKP Disiplin Kurulu Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanarak, gündeminde yer alan iki dosyayı görüştü.

Müşterek Disiplin Kurulu, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna hakkındaki ?uyarı? cezasını karara bağladı. Köylü, Tuna'nın Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmayla ilgili olarak kendilerine gelen başvuruyu karara bağladıklarını bildirdi.

Tuna'ya uyarı cezası verilmesine karar verildiğini belirten Köylü, "Tuna'nın daha dikkatli hareket etmesi istenecek. Yaptığı konuşma, kişisel görüşleri olması ve partiyi bağlamasa da bir milletvekilinin parti disiplinine uygun hareket etmesi gerekiyor" dedi.

-ÇÖMEZ'E İHRAÇ-

AKP Disiplin Kurulu da toplanarak 22. Dönem AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, ihracını görüştü ve onayladı. Çömez'in, ihraç gerekçesi ?partiyi küçük düşürücü açıklamalar? olarak gösterildi.

Disiplin Kurulu Başkanı Köylü, Çömez'in, basında parti ve parti yöneticilerini küçük düşürücü beyanlarda bulunduğunu belirterek, "Kendisinden savunma istedik ama savunma yapmadı" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber