Alemdaroğlu, ?göreve iade' kararını sumen altı etmiş

Haber Giriş : 12 Ekim 2004 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sermet Koç'un ?görevine iade' edildiğine dair YÖK kararını sumen altı ettiği ortaya çıktı. Geçen temmuz ayında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından İÜ Rektörlüğü'ne gönderilen ?iade' yazısının gizlendiği Prof. Dr. Tankut Centel'in rektörlük görevine atanmasıyla ortaya çıktı.

Bir gazeteye verdiği demeç nedeniyle Alemdaroğlu tarafından görevinden alınan Prof. Dr. Sermet Koç, ?Haksız gerekçelerle görevden alındıktan sonra itirazda bulundum. YÖK itirazımı haklı görerek görevime iade etmiş. Ancak bu kararı rektör görevden alındıktan sonra öğrenebildim.? dedi.

Aynı gerekçelerle görevinden alınan İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın itiraz dilekçesinin ise YÖK'e gönderilmek yerine rektörlükte tutulduğu ortaya çıktı. Yeniden itirazda bulunduğunu belirten Fincancı, "Ben itiraz dilekçemi dekanlığa vermiştim, oradan da rektörlüğe gönderilmiş. Ancak, rektörlük YÖK'e ulaştırmadığı için göreve iade edilmedim." şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koç gibi aynı gerekçe ile görevden alındığını hatırlatan Prof. Dr. Fincancı, kısa sürede görevine iade edilmeyi bekliyor. İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu tarafından bir gazeteye verdikleri demeç nedeniyle "hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak eylemde bulunduğu" gerekçesiyle görevden alınan Prof. Dr. Sermet Koç, kendisini hem görevden alan hem de göreve iade yazısını uygulamayan eski Rektör Alemdaroğlu hakkında manevi tazminat davası açacağını kaydetti.

İstanbul Tabip Odası, Alemdaroğlu hakkında, yazdığı bir kitapta intihal yaptığı gerekçesiyle iki ay meslekten men cezası vermişti. Prof. Dr. Sermet Koç ile Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da aynı dönemde Tabip Odası Onur Kurulu üyeliği yapıyordu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber