Bitki ıslah eden kamu görevlisi maaşını üçe katlayacak

Haber Giriş : 10 Nisan 2008 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni bitki çeşitlerinin geliştirilmesini teşvik ve geliştirme-ıslah çalışmasında bulunan kamu çalışanlarına gelirden pay aktarılmasına ilişkin mevzuat kapsamında, ?ıslahçı? kamu personeli aylık ücret-maaş gelirini üçe katlayabilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Görevlilerin Islahçı Hakkından Yararlandırılmasına ilişkin Yönetmelik'te yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yeni bitki türlerinin geliştirilmesi ve ıslahı yoluyla elde edilen gelirler, döner sermayesi bulunan kurum ve kuruluşlarda döner sermaye, bulunmayanlarda ise kurum bütçelerine gelir kaydedilecek. Bu gelirlerin yüzde 50'si çeşidi ıslah eden ve ıslahına katkıda bulunan personele dağıtılacak, kalan tutar ise yeni bitki çeşitlerinin geliştirilmesi ve ıslahına yönelik olarak harcanacak.

Kamu görevlilerinin ?ıslahçı hakkı? olarak bir ayda elde edecekleri gelir, bunların ek gösterge dahil bir ayda alacakları aylık veya sözleşme ücreti, yan ödeme, ödenek ve her türlü tazminat (makam, temsil ve görev tazminatları hariç) toplamının iki katını geçemeyecek. Diğer bir deyişle ıslahçı kamu personeli, bundan dolayı, yan ödemeler dahil aylık ücret-maaş gelirinin iki katına kadar gelir elde edebilecek. Personele dağıtılacak tutarların dağıtım oranları ile esas ve usulleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, altı ay içinde düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber