Afet yönetimi tali komisyondan geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Afet yönetimi tek çatı altında birleşiyor

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı kurulmasını öngören tasarı, TBMM İçişleri Komisyonunda benimsendi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut başkanlığında toplanan komisyon, tasarıyı tali komisyon olarak ele aldı.

MHP Ankara Milletvekili Bekir Aksoy, kural olarak 3 kurumun tek çatı altında birleştirilmesinin güzel olduğunu, ancak hizmetlerin yürütülmesi anlamında endişelerinin bulunduğunu söyledi.

Afete müdahalede, Sivil Savunma Genel Müdürlüğünün bel kemiği görevini yürüttüğünü, bu kuruluşun yıllardır işini layıkıyla yaptığını belirten Aksoy, ''Eğer 3 kurum birleştirilecekse, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü kapsamında birleştirilsin'' dedi.

Komisyon Başkanı Akbulut ise 3 kurumun tek çatı altında birleştirilmesinin olumlu olduğunu, ancak tasarıda eksikliklerin bulunduğunu bildirdi.

Tasarının asıl komisyonunun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu olduğunu hatırlatan Akbulut, ''Plan ve Bütçe Komisyonuna vereceğimiz raporumuzda, tasarının bir alt komisyona havale edilmesini ve burada etraflı bir şekilde değerlendirilmesini isteyeceğiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber