Okullara beslenme dersi getiriliyor

Haber Giriş : 12 Ekim 2004 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerine beslenme eğitimi verecek. Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak gerçekleştirilen beslenme derslerinde yiyecek seçiminden gıda temizliğine, içecek çeşitlerinden sofra görgü kurallarına kadar pek çok konuda bilgi aktarılacak.

Projenin ilk bölümü Ankara'daki 100 okulda 50 bin öğrenci üzerinde başlatıldı. 2005 Şubat ayından itibaren de ülke geneline yaygınlaştırılacak. Beslenme eğitimi veren görevliler, gittikleri okulların kantinlerini de denetleyecek. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan beslenme raporuna göre okul çağındaki çocukların büyük bir bölümü dengesiz besleniyor. Çocuklar ve gençler arasında öğün atlama, şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketimi gibi hatalı beslenme alışkanlıkları çok yaygın.

Hazırlanan rapor Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi ve çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlıklarının hayat boyu sürdürüldüğü gerçeğinden yola çıkan bakanlık, okullarda beslenme eğitimi vermek için Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak bir çalışma başlattı. Eğitimlerde, sabah kahvaltısının öneminden yiyecek gruplarına, diş temizliğinden sofra kurallarına kadar pek çok konuda bilgi aktarılacak.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber