YÖK'ten sağlıkçıları sevindirecek adım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EXPO çalışmaları çerçevesinde ortaya atılan sağlık bilimleri üniversitesi kurulması teklifinin YÖK tarafından ilgi gördüğü belirtildi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, EXPO çalışmaları çerçevesinde ortaya atılan sağlık bilimleri üniversitesi kurulması teklifinin, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilgi gördüğünü, bir YÖK heyetinin İzmir'e gelerek incelemelerde bulunacağını söyledi.

İsmail Yılmaz, EXPO 2015 İzmir adaylığı sırasında ''Daha iyi bir dünya için kesişen yollar, herkes için sağlık'' temasıyla yola çıkan İzmir İl Genel Meclisi'nin, İzmir'de sağlık bilimleri üniversitesi kurulması yönünde temenni kararı aldığını ve bu kararın yankı bulmasından büyük memnunluk duyduğunu söyledi. Kararın alınmasından sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan, ilgili bakanlar ve YÖK başkanlığına yazılar yazdığını ifade eden Yılmaz, çalışmaların meyvelerini görmeye başladıklarını ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın kendisini aradığını ve İzmir'de bir sağlık bilimleri üniversitesi kurulmasına sıcak baktıklarını söylediğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''YÖK Başkanımız arayarak çalışmalardan heyecan duyduğunu söyledi. Bu bizi çok memnun etti. EXPO çalışmaları çerçevesinde İzmir'e bir üniversite kazandırmak istiyoruz. YÖK Başkanı bir heyetin önümüzdeki günlerde İzmir'e geleceğini ve çalışmalar yapacağını söyledi. Bir temenni kararımızın en üst makamlarda kabul görmesi bizi de çok mutlu etti.''

İsmail Yılmaz, YÖK heyetine İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı Nazım İmar Planı'nda üniversite yeri olarak belirlediği alanları da göstereceğini bildirdi. Koyundere'de bir alanın üniversite alanı olarak belirlendiğini, ancak bölgede yaşayanların Nazım İmar Planı'na itiraz ettiğini hatırlatan Yılmaz, halkın ikna edildiğini ve itirazın geri alınabileceğini söyledi.

Sağlık bilimleri üniversitesi için İzmir'i yönetenlerin uygun bir kampüs alanı belirleyebileceğini dile getiren Yılmaz, ''Öncelikle YÖK'ten bu konuda karar çıkması gerekir. Daha sonra kampüs alanı da belirlenir. Biz İl Genel Meclisi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu aşamada bize bir görev düşerse bunu da yapmaya hazırız'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber