İnşaatçı, usta ithal edecek

İnşaatlarda en çok kule vinç operatörü, kaba ve ince yapı, tesisat gibi uzmanlık isteyen alanlarda kalifiye usta sıkıntısı çektiklerini belirten GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, "Usta bulunamamasının temel sebebi deprem bölgesindeki inşaatlar ve enflasyon üzerinde ücret isteyen meslek grupları. Tıpkı, yabancıları feyz alarak kira fiyatlarını astronomik yükselten ev sahipleri örneğinde olduğu gibi" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 10 Ağustos 2023 07:42, Son Güncelleme : 10 Ağustos 2023 07:39
İnşaatçı, usta ithal edecek

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; son günlerde Türkiye'nin birçok bölgesindeki inşaatlarda usta sıkıntısı yaşanıyor. Depremin ardından ustalar bu bölgeye kaydırılırken, müteahhitler işgücü kaybının önüne geçilmesi için Özbekistan ve Polonya gibi ülkelerden 30-40 bin ithal usta talebinde bulunuyor.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım usta bulamamalarının temel nedeninin deprem bölgesindeki inşaatlar ve enflasyon üzerinde ücret isteyen meslek gurupları olduğunu belirtti.

GYODER Üyesi Durbayakım "Diğer taraftan, arz talep dengesinin lehlerine değişmesini fırsat bilen birkaç meslek grubunun, ortak hareket ederek enflasyonun üzerinde ücret talep etmesi de bu problemin giderek büyümesine sebep oluyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber