Köy muhtarlarına belde belediye başkanı yetkisi geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 14:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Belediyelerin gelir yasasının kanunlaşmasının adından köy yasa taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geliyor. Köy Yasası ile özel idarelerin köylere yaptığı hizmetlerin bir kısmı muhtarlar tarafından yerine getirilecek.

AK Parti'nin 10. Yerel Yönetimler Şurasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Asım Akyan, AK Parti'nin şartlar ne olursa olsun millete hizmet etmeye devam ettiğini söyledi.

AK Parti'nin şampiyonlar liginde mücadele ettiğini muhalefetin ise hala daha amatör ligde bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin halının altına süpürülmüş sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

Bir tarafta hükümetin ve AK parti'nin önüne çıkartılan anti demokratik uygulamalarla uğraşırken, öbür taratanda millete karşı sorumluluklarını yerine getirmek için mücadele ettiklerini belirten Akyan, "Ne zaman yerel yönetimlerle ilgili bir hamle yapacaksak hemen ülkenin bölünmez bütünlüğüne ilişkin sıkıntılar çıkartılıyor veya ortaya atılıyor. Oysa Mustafa Kemal Atatürk döneminde 1935'de çıkartılan yerel yönetimler yasası bugün bizim yapmış olduğumuz açılımlar kadar yereldi. Ama daha sonra bu yasalarda yapılan değişikliklerle yerel yönetimlerin yetkileri merkeze çekilmiş. Biz şuanda belediyelerin gelirlerini arttıracak yasaya son şeklini veriyoruz. Bu yasa meclisten geçtikten sonra köy yasasını meclise getireceğiz. Bu yasa ile köy muhtarlarını köyün küçük hizmetleri için özel idarenin kapısına gelmekten kurtaracağız. Köy muhtarlarının hem yetkileri hem de hizmet güçlerini arttıracağız. Muhtarlar köyün küçük yol bakım ve onarımını özel idareye gelmeden kendi imkanları ile yapacak." dedi.

AK Parti Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da yerel seçimlere bir yıl kaldığını bunun hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Küçükaydın, Bu şuara toplantısında ortaya çıkan farklı fikirler ile yerel yönetimlerin daha hızlı yol almasının sağlanacağını kaydetti.

Seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Küçükaydın, "Menzile yaklaşırken biraz daha hızlanacağız. Belki bu hız sırasında hata yapacağız. Biz hizmet için varız. Hizmet edeceğiz. Birileri de bizi eleştirecek. Bizim için başkaları bizim hakkımızda ne dediği değil, bizim ne yaptığımız önemli. Kentlerin bir çok sorunu var. Bu sorunları kentsel dönüşüm projeleri ile çözeceğiz." diye konuştu.

Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise bazı yerel basının yapmış olduğu yayımlarla AK Partili belediye başkanlarını birbirine düşürmek istediğini belirtti.

Durak, bir yayın organının 2 ay önce iptal edilmiş ihale hakkında yalan yanlış haberlerle yayımladığını bu haber üzerine de muhalefet partisi milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdiğine dikkat çekti.

İl Başkanı Mustafa Attaroğlu'da ülkenin birlik ve beraberliği üzerine konuştu. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin bunun vebalini üzerinde taşıyacağını belirten Attaroğlu, "Seçimler yaklaştıkça aramıza nifak tohumları atmak isteyenler var. Hepimiz bunlara karşı dikkatli olmalı." şeklinde konuştu.

Milletvekili Necdet Ünüvar'ında katıldığı toplantıya il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, ilçe .başkanları ile belediye başkanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber