Üniversitelerde güvenlik önlemleri artırılıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi (AÜ)'nde 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavga olayı, üniversite camiasında güvenlik önlemlerinin bir kez daha gözden geçirilmesine sebep oldu.

Üniversitelerinde ek güvenlik tedbirlerini belirlemek amacıyla emniyet ve jandarma yetkilileriyle toplantılar yapan bazı rektörler, mevcut güvenlik sisteminde oluşabilecek açıkları belirlemeye çalıştı. AÜ'deki olaylardan sonra bazı üniversiteler kontrolleri sıklaştırırken, bazıları da güvenlik kamerası alma yoluna gidiyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Tedbirlerimizi gözden geçiriyoruz. Güvenlik görevlilerine hassas davranmalarını, rastgele hadise çıkaracak yönde hareket etmemelerini ve görev yerlerinden ayrılmamalarını tembih ediyoruz. Ayrıca, güvenlik kameraları satın almak için görüşmelere başladık.'' dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, üniversite fakültelerinin yerleşke itibarıyla dağınık olmasından yakındı. Prof. Dr. Komsuoğlu, "Kampüs alanlarımız birbirinden çok farklı yerlerde. O nedenle güvenlik görevlisi sayısı yetersiz. Ama elimizden geldiğince huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Biz üniversite olarak olayın meydana geldiği gün özel güvenlik elemanlarımızla toplantı yaptık. Giriş ve çıkışlarda kontrolü biraz daha artıracağız. İl emniyet müdürü ve jandarma alay komutanı ile görüştük. Umarım başka üniversitelere sıçramaz. Hepimizin ortak gayret etmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkartal da, kampüs içinde güvenliğin daha ciddi sağlanması için çeşitli önlemler almaya hazırlandıklarını anlattı. Bayraktarkartal, "Güvenlik görevlilerini eğiteceğiz. Kamera sistemlerimizi gözden geçirip yenileyeceğiz. Provokatif eylemlerin yaşanmaması için güvenlik birimlerimizin daha dikkatli olmalarını isteyeceğiz." dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise üniversitede güvenlik görevlilerinin sayısının yeterli olmadığını kaydetti. Üniversitenin jandarma bölgesinde olması sebebiyle herhangi bir olay karşısında jandarma ekiplerinin takviye edildiğini ifade eden Özen, kamera sistemi eksikliğinin giderileceğini belirtti.

Fatih Yalçıner

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber