Meclis'de bu hafta neler görüşülecek?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı için mesai yapacak.

Görüşmelerine üç hafta önce başlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik yapan yasa tasarısına, TBMM Genel Kurulunda devam edilecek.

Tasarının bu hafta yasalaşması planlanıyor. AK Parti Grubu, milletvekillerini Ankara'dan ayrılmamaları konusunda uyarırken, tasarının yasalaşması amacıyla yoğun bir çalışma programı uygulanacağını bildirdi.

Genel Kurulda, 14 Nisan Salı günü, ''temel yasa'' olarak ele alınan tasarının görüşmelerine, 4. bölümde 68. maddesi içinde yer alan geçici 13. maddeden devam edilecek.

Tasarıyla, personel mevzuatına göre almış oldukları disiplin cezası sonucu 23 Nisan 1999 ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında memuriyetleri sona eren ancak 22 Haziran 2006 tarihinde çıkan afla yeniden memuriyete dönen kişiler, geçmişe dönük borçlanabilecek.

Banka, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birliklerin personeli için kurulmuş bulunan sandıkların iştirakçileri ile aylık veya gelir bağlanmış olanlar ile bunların hak sahipleri, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 yıl içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilecek ve bu sandıklardan yararlanan kişiler kanun kapsamına alınacak.

Tasarıda, kayıt dışı istihdamı önlemek için de düzenleme yapılıyor. İşletmenin büyüklüğü, işçi sayısı gibi kriterler dikkate alınarak işveren, işçinin ücret, prim, ikramiye gibi tüm ödemelerini özel olarak banka hesabına yatıracak. Banka aracılığıyla ödenmeyen ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkakları gider olarak indirilemeyecek.

Yabancı ülkelerde Türk kültürüne hizmet eden Türk asıllı ve yabancı uyruklu öğretmen veya din görevlilerine; asgari 15 yıl hizmeti bulunma şartıyla sosyal yardımda bulunulacak.

Genel Kurul, 15 Nisan Salı günü 15.00- 23.00, 16 Nisan Çarşamba 13.00-24.00 ve 17 Nisan Perşembe ise 13.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

-TCK'NIN 301. MADDESİ-

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın TCK'nın 301 ve 305. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifinin, bu hafta TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun tasarısı, 16 Nisan Çarşamba günü Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda ele alınacak. Komisyon, 17 Nisan Perşembe günü de Turizm Teşvik Kanununda değişiklik yapılmasını düzenleyen kanun tasarını ele alacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 16 Nisan Çarşamba günü ÇAYKUR ve Toprak Mahsulleri Ofisi, 17 Nisan Perşembe günü ise Türkiye Şeker Fabrikaları ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürülüğünün 2006 yılı hesaplarını inceleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber