İki yıl dolmadan istifa eden hakim tazminat ödeyecek

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargı mensuplarıyla ilgili göreve başlama, terfi, disiplin gibi düzenlemeleri içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu değişiyor. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Hakimler ve Savcılar Kanunu tasarı taslağı görüşlerin bildirilmesi amacıyla ilgili kuruluşlara gönderildi.

Değişiklik uyarınca stajını tamamlamadan veya göreve başladıktan sonra iki yıl dolmadan istifa edenler kendilerine ödenen aylık ve ödeneklerin iki katı tutarında tazminat ödeyecek. Adaylar staj eğitiminin tamamlanmasından sonra yazılı sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olan ve mani hali olmayanların mesleğe kabullerine HSYK karar verecek. Taslak, birinci sınıfa ayrılabilmek için hakimlik ve savcılık mesleğinde 12 yılını doldurma şartını 10 yıla indiriyor. HSYK, bir derecede iki veya bir sınıfta üç defa yükselmeye layık görülmeyenlerin, meslekten çıkarılmalarına karar verecek. Disiplin soruşturmasını gerektiren eylemlerin işlenmesinden itibaren 2 yıl geçmiş ise disiplin soruşturması açılamayacak.

Disiplin cezasını gerektiren eylemin işlendiği tarihten itibaren 4 yıl geçmiş ise disiplin cezası verilemeyecek. Meslekten çıkarma cezası verilenler, cezanın kesinleşmesine kadar görevden uzaklaştırılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber