Doktorlar kendilerini şikayet etti

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası (ATO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Ankara Şube Başkanlığı üyeleri, daha önce gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının eylemi nedeniyle 85 kişinin yargılanmasını protesto amacıyla kendi haklarında savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Ankara Numune Hastanesi'nin bahçesinde öğle saatlerinde toplanan grup, ?Sağlık hakkıma dokunma?, ?Sağlık haktır satılamaz?, ?Sağlıkta kadrolaşmaya son?, ?Sağlıkta tasarruf ölüm demektir? sloganları attı ve üzerinde ?Sağlık ve sosyal güvenlik hakkımız yargılanamaz? yazılı pankart açtılar.

Slogan atarak eylemlerini sürdüren grup üyeleri, yürüyerek Ankara Adliyesi'nin önüne gittiler.

ATO Genel Sekreteri Semih Tatlıcan, burada grup adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının ?Meslek onurumuz, ücretimiz, iş güvencemiz ve halkın sağlık hakkı? talepleriyle 5 Kasım ve 24 Aralık 2003 ile 10-11 Mart 2004 tarihlerinde Türkiye genelinde eylem gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı'nın eyleme katılanlarla ilgili ihbar yazısı üzerine başlatılan süreçte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Türk Ceza Kanunu'nun 236. maddesi uyarınca dava açtığını anımsatan Tatlıcan, davanın ilk duruşmasının bugün gerçekleştirildiğini ve yargılananların çokluğu nedeniyle davanın ertelendiğini belirtti. Tatlıcan, ?Yargılananlar salona sığmadığı için davayı ertelediler. Çünkü yargılanan halktı. Bu halkı yargılayamayacaklar? dedi.

Tatlıcan, 85 sanık hakkında toplam 225 yıl hapis cezası istendiğini ifade ederek, ?İstanbul'da bir hakkı yargıladılar ve sağlık suçunun tanımını yaptılar. Biz aynı suçu işlediğimizi biliyoruz. Bu nedenle eylemlere katılanlar olarak kendi hakkımızda suçu duyurusunda bulunacağız? diye konuştu.

2005 bütçesinde sağlığa yeterli pay ayrılmasını istediklerini ifade eden Tatlıcan, bütçenin TBMM'de ilgili komisyonlarda görüşülmeye başlandığı gün ülke genelinde eylem yapacaklarını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının eylemine çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verirken, eyleme katılanlar, nüfus cüzdanlarını hep birlikte havaya kaldırarak ?sağlık hizmeti almak için yalnızca nüfus cüzdanının yeterli olmasını? istediler.

Grup üyeleri daha sonra, kendi isimlerini yazdıkları suç dilekçelerini savcılığa verdiler.

Eylemciler daha sonra olaysız dağıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber