TRT'de, personeli başka yere geçici görevlendirme süresi 2 yıla çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT personelinin bulunduğu şehirden başka bir mahalde geçici olarak görevlendirmesinde, yöneticilere tanınan yetki süreleri yeniden düzenlenerek uzatıldı.

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Personel ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliklerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikler dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliklerin ?geçici görevlendirmeyi' düzenleyen maddelerinde yapılan değişikliğe göre; TRT Genel Müdürü, kurum personelini başka bir yere geçici görevle göndermeye 2 yıla kadar yetkili olacak.

Daha önce 6 aydı

Genel müdüre tanınan yetki süresi daha önceki yönetmelikte 6 aydı.

Radyo, televizyon, haber ve vericiler müdürleri, görev alanları ile ilgili kurum personelini yeni düzenlemeye göre 20 güne kadar geçici göreve gönderebilecek.

Bu süre daha önceki personel yönetmeliğinde radyo, televizyon ve haber müdürleri için 7 gün, bölge vericiler müdürleri için 15 gün, sözleşmeli personel yönetmeliğinde ise radyo, televizyon ve haber müdürleri için 10 gündü.

Temsilci, temsilcisi olduğu TRT yurtdışı bürosunun bulunduğu ülke sınırları içerisinde 10 güne, radyo ve televizyon verici müdürleri görev alanları ile ilgili olarak 10 güne, başhukuk müşaviri, genel sekreter, savunma sekreteri, daire ve kurul başkanları, bölge müdürleri, Ankara Radyosu müdürü, Ankara Televizyon müdürü ve Ankara bölge vericiler müdürü, görev alanı içinde 30 güne, genel müdür yardımcıları da 6 aya kadar geçici görevlendirme yapabilecek.

Yurtdışına geçici görevle gönderme yetkisi ise bundan önce olduğu gibi genel müdüre ait olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber