16 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Nisan 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Ocakları Derneği Başkanı Nuri Gürgür, Malatya İl Heyeti ve Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.30/16.15/17.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurul'da SSGSS yasa tasarısının görüşülmesine devam ediliyor. (Saat:15.00)

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TBMM'de görüşmelerine devam edilen SSGSS yasa tasarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

-MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI

-AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, ?Hrant Dink Duyarlılık Grubu'nun gelinen noktayla ilgili tespit ve düşünceler? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-CHP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sevigen ile Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar işçilerle ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-301 START ALIYOR

-TBMM AB Uyum Komisyonu, TCK'nın 301 ve 305. maddelerinde değişiklik öngören yasa teklifini tali komisyon olarak görüşmeye başlıyor. (Saat:14.00)

-BAKAN GÜLER, ?BOR MADENİNİN GELECEĞİ VE TÜRKİYE? KONULU PANELİNDE

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen ?Bor Madeninin Geleceği ve Türkiye? konulu panele katılıyor. (Saat:14.00)

-DOKUNULMAZLIK DOSYALARI

-TBMM Adalet Anayasa Karma Kurulu üyelerinden oluşan 3 Nolu Hazırlık komisyonu milletvekili dokunulmazlıkları dosyalarını görüşüyor.

-Komisyon 26 dosya hakkında 18 milletvekilinin sözlü ve yazılı ifadelerine başvuruyor. (Saat:11.30)

-MALİ MÜŞAVİRLİK YASA TASARISI GÖRÜŞÜLÜYOR

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu Serbest Muhasebecilik, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarıyı görüşüyor. (Saat:11.00)

-YÖK TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. (Saat:10.00)

-Toplantıda, boş bulunan YÖK Yürütme Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

-Toplantıda ayrıca, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle üniversitelerdeki güvenlik konusunun da masaya yatırılması bekleniyor.

-2008 AVRUPA EMLAK RAPORU AÇIKLANIYOR

-Gayrimenkul sektörünün önde gelenleri PricewaterhouseCoopers ve Urban Land Institute tarafından hazırlanan 2008 Avrupa Emlak Raporu açıklanıyor. (Saat:09.30)

-GÖKÇEK PROJELERİNİ AÇIKLIYOR

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2007 yılı faaliyet raporunu ve 2008 projelerini, Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan belediye meclis toplantısında açıklıyor. (Saat:16:00)

-KAYIP 5 MİLYON SEÇMEN HALA BULUNAMADI

-YSK Başkanı Aydın, TC kimlik numarasını tespit edemedikleri 600 bin, adresini tespit edemedikleri yaklaşık 3 milyon seçmen olduğunu açıkladı. Aydın, ?Bunlarla birlikte şu anda yaklaşık toplam 5 milyon seçmenin kaydı yok. Seçmenleri tespit etmek için çalışma başlattık. 5 milyon seçmeni tespit edersek yerel seçimlerde 48 milyon seçmen oy kullanacak? dedi.

-Yerel seçimler için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyleyen Aydın, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için seçim takvimini 1 Ocak 2009 tarihinde başlatmayı amaçladıklarını bildirdi.

-YARGITAY: "DİN DEĞİŞTİREN, İSİM DEĞİŞTİREBİLİR"

-Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Hıristiyan olduktan sonra ?Ramazan' olan adını ?Daniel' olarak değiştirmek için dava açan vatandaşın davasını reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

-Yargıtay, ?Davacı, isteği ile Hıristiyan dinini tercih etmek suretiyle dinini değiştirmiş ve nüfus kaydına işlenmiştir. Ramazan olarak taşıdığı ad İslam dininin kutsal aylarından birinin adıdır. Davacının dinini değiştirmesinin yanında kendi dinini ve kültürel yapısını yansıttığına inandığı adı kullanmak istemesi bir haklı neden sayılmalıdır? dedi.

-BAKAN ÇELİK İLE MHP'Lİ VURAL'IN "TOKUŞMA" KAVGASI BÜYÜYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ?İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa? sözlerine sert yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a, bir mektup göndererek ?tokuşa tokuşa"yı açıkladı. Bakan Çelik, Vural'a ?Meseleyi üzerinize almanıza doğrusu hayret ettim? dedi.

-VATANDAŞ DEVLETE BAĞIŞLADIĞI ARSAYI GERİ İSTEDİ, DEVLET VERMEDİ

-Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü'ne lojman yapılmak üzere arsasını bağışlayan bir aile, arsanın lojman yapılmayan kısmını geri istedi. Devlet vatandaşa arsasını geri vermedi.

-MERİÇ'TEKİ ARSENİK KİRLİLİĞİ TÜRKİYE'YE GEÇEBİLİR

-Bulgaristan Poibren kasabasındaki içme suyunda saptanan anormal derecedeki arsenik, önce Bulgar basınının sonra da Avrupa Parlamentosu'nun gündemine geldi. Konuyla ilgili bir soru önergesinde, Meriç nehrine karışan arseniğin suyla birlikte Yunanistan ve Türkiye'ye geçebileceğine değinildi.

-Meriç'teki olası arsenik kirliliği konusundaki soru önergesini yanıtlayan AB Komisyonu'nun Çevreden Sorumlu Üyesi Grön-Kuvenhoven, ?Bulgaristan'dan bilgi talep ettik, gelen bilgiye göre gereken yapılacak? dedi.

-AJAY CHHIBBER UNDP ASYA-PASİFİK DİREKTÖRÜ OLDU

-BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, BM Kadınlar Kalkınma Fonu Başkanlığı'na İspanyol sosyolog İnes Alberdi'yi atadı

-2001 büyük ekonomik krizini Türkiye'de Dünya Bankası Direktörü olarak yaşayan Ajay Chhibber, krizin yaralarının sarılması çalışmalarına da katılmış, Türkiye'den 2003'te ayrılmıştı

-20 MİLYONLUK İSTİHDAMIN 8.5 MİLYONU KAYITDIŞI

-TÜİK'in verileri toplam sayısı 20 milyon 112 bine ulaşan çalışanların 8 milyon 422 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmadığını gösteriyor.

-OKULLARA BU YIL EK BİNA YOK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bütçenin yetersiz olması nedeniyle ek bina yapımına bu yıl izin verilmeyeceğini belirtti. Çelik, engelli öğrenciler için gerekli eğitim ortamının sağlanmasının öncelikli olduğunu bildirdi.

-Çelik, yaz tatili içerisinde okulların bakım-onarım işlemlerinin bitirilmesini amaçladıklarını kaydederek, okulların onarım hazırlıklarını kısa sürede tamamlamasını istedi.

-TÜRKİYE YURTDIŞINA ERKEK ÖĞRENCİ GÖNDERİYOR

-Yükseköğrenimini yurtdışında yapmak amacıyla başka ülkelere giden öğrenci sayısında bu yıl yüzde 11 artış yaşanırken, yurtdışında giden öğrenci sayısı bu dönem 21 bin 891'e ulaştı.

-Buna karşın yurtdışında okumak amacıyla başka ülkelere giden öğrencilerin sadece yüzde 8.8'i kız öğrencilerden oluştu.

-ABD'DEKİ TÜRK POLİS ŞEFİ DEMİRKAYA, SANAYİ CASUSLARININ KORKULU RÜYASI OLDU

-New York Emniyet Müdürlüğü'nün iç araştırma, istihbarat, yüksek teknoloji ve suç araştırma bölümü, ?Grup 7?yi uzun yıllar önce kuran ve yıllarca şube müdürlüğü yapan ve teşkilatta, ?Süper Türk Polis Şefi? olarak anılan Türk asıllı Amerikan Polis Şefi Yalkın Demirkaya, şimdi de sanayi casuslarının korkulu rüyası oldu.

-Geçtiğimiz yıl New York Emniyet Müdürlüğünden emekli olan ve ?Cyber Diligence? isimli bir şirket kuran Demirkaya, daha önce birlikte çalıştığı dedektiflerden oluşturduğu ekiple, dünyanın neresinde olursa olsun, sanayi casuslarını düzenlediği gizli operasyonlarla bulup adalete temsil ediyor.

-Demirkaya, New York Emniyet Müdürlüğünde çalıştığı 20 yıl boyunca ?Polislerin Polisi? olarak tanınıyordu. Yasa dışı işlere karışan polisleri takibe alarak adaletin karşısına çıkmalarını sağlayan Demirkaya, New York emniyet müdürlüğü tarafından da defalarca ödüllendirilmişti.

-MEMUR-SEN'DE YÖNETİM KARMAŞASI

-Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'in Şubat ayındaki Genel Kurul'unda genel başkanlığa seçilen Mahmut Kaçar'ın sendika üyesi olmadığı iddiası, Memur-Sen'de tartışma yarattı.

-Genel Kurula hazırlanan Memur-Sen'de yönetime de aday olan Kaçar'ın adaylığının düşmesi söz konusu.

-KİRLİ ÇAMAŞIRLAR TARİHE KARIŞIYOR

-Avustralyalı ve Hong Konglu bir grup araştırmacı kendi kendini temizleyen kumaş geliştirdi. Bunun için biraz güneşe çıkmak yeterli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber