Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Türkiye genelinde kuvvetli esecek rüzgarlar, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Ülkenin kuzeyinde görülecek kısa süreli nisan yağmurları, bu kesimlerde havayı biraz serinletecek. Sıcaklıklar sonraki günlerde mevsim normallerinin üzerinde olacak.

- Bugün İstanbul bulutlanıyor, kentin kuzeyinde kalan Sarıyer, Durusu, Beykoz gibi ilçelerinde yağmur geçişleri olabilir ancak yağmur her ilçede görülmeyecek. Kuvvetli esen lodos nedeniyle, deniz ulaşımı aksayabilir. Ankara'da öğle saatlerinde kuvvetli rüzgar olacak, yüzde 30 olasılıkla hafif yağmur da görülebilir. İzmir açık, ancak rüzgarlı. Bursa ve Adana'da da lodos çok kuvvetli esiyor. İstanbul 18, Ankara 19, İzmir 20, Bursa 17, Adana 26 derece.

Bugün Marmara'nın kuzeyinde daha çok Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya arasında kısa süreli nisan yağmurları bekleniyor, hava 4-5 derece serinledi. Kuvvetli lodos nedeniyle Çanakkale ve İstanbul'da deniz ulaşımı aksayabilir. sonraki günlerde ise rüzgar hafif esecek ve hava ılık olacak. Bugün Edirne 17, Çanakkale 18, Sakarya 21 derece.

İç Anadolulular dikkat, kuvvetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Öğle saatlerinde özellikle Konya, Aksaray, Niğde çevresinde lodos çok kuvvetli esecek ve hissedilen sıcaklığı da düşürecek. Öğleden sonra bölgenin kuzeyinde kalan Yozgat, Çankırı, Sivas arasında kısa süreli yağmur geçişleri bekleniyor. Rüzgar gece hafifliyor. Konya 19, Eskişehir 18, Sivas 20, derece.

Ege Bölgesi'nde de lodos çok sert esiyor, kıyılarında hava açık ancak Kütahya-Afyon çevresinde bahar yağmurları görülebilir. Perşembeden itibaren ise hava açık ve ılık olacak, cuma günü bulutlanma biraz artabilir. Yarın Denizli 17, Muğla 19, Kütahya 15 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerine iniyor. Her iki bölgede de bugünlerde yağış yok, hava parçalı bulutlu olacak. Bugün lodos Akdeniz boyunca kuvvetli Kaş, Antalya-Kuzey Kıbrıs arasında ise fırtına şeklinde esecek, denizciler tedbirli olmalı. Rüzgar gece saatlerinde hafifleyecek. Antalya 25, Diyarbakır 29 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık yüksek, hava parçalı bulutlu. Yarın ise bölgede rüzgar çok sert esecek ve hızlı soğuma Erzurum, Kars, Ardahan arasında kar yağışına neden olabilir. Sonraki günler hava açık ve ısınacak. Bugün Erzurum 18, Malatya 26, Van 17 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak ve Bolu'dan itibaren samsuna kadar kısa süreli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacak. Yarın yağış sadece bölgenin doğusunda görülecek, soğumadan dolayı Rize ve Artvin'in yükseklerine kar yağabilecek. Bugün Trabzon 18, Samsun 21, Bolu 15 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber