Albayrak: Suçlu olanları yurttan atacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesinde 6 Nisanda çıkan olaylardan sonra, Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda yeniden huzurun sağlandığını, yurdu terk eden öğrencilerin büyük bölümünün yurda döndüğünü belirterek, "Olaylarda suçlu olan kim varsa yurttan atacağız" dedi.

Hasan Albayrak, AÜ yerleşkesinde çıkan olaylarla ilgili inceleme, değerlendirme ve toplantılar yapmak üzere geldiği Antalya'da, Vali Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Albayrak, "Yurttan ayrılan öğrencilerden bin 808'i yurda döndü. Bu arada olaylara sebebiyet verdiği, olayların içinde olduğu belirlenen 52 öğrenci yurttan uzaklaştırıldı. Suçlu olan kim varsa onları yurttan atacağız. Hedefimiz, yurtta huzuru sağlamak. Öğrencilerin sağlıklı, huzur içinde barınmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Albayrak, bu akşam Vali Yüksel ve ilin bazı yöneticilerinin katılımıyla öğrencilerle beraber yurtta yemek yiyeceklerini, akşam saatlerine kadar da yurtta bazı toplantılar yapacağını bildirdi. Yurdun nasıl yeniden huzurlu hale getirebileceği konusunu görüşeceklerini söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Ben bu olaylarda bizim kusurumuzun çok fazla olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu yurtta doluluk oranımız yüzde 96. Eğer bir yurtta huzur varsa doluluk oranı yüzde 90'ların üzerinde olur. Eğer o yurtta huzur yoksa doluluk yüzde 60'larda olur. Antalya'yı denetleyeceğiz."

Albayrak, olayların çıkış nedeni olarak gösterilen, "Bayrak yakıldı, bölücü terör örgütünü simgeleyen kumaşlar asıldı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber