Üniversitelere 'önlem paketi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerle ilgili bir önlem paketi üzerinde çalıştıklarını bildirerek, "Kolluk güçleriyle üniversite idarecilerinin arasındaki iletişimi birazcık daha hızlandırmayı, böyle şeyler olduğunda hemen kolluk güçlerini haberdar ederek, olaya müdahale etmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Özcan, YÖK Genel Kurulu toplantısına verilen yemek arasının ardından, geçen Genel Kurul toplantısı sırasında yaptığı gibi gazetecilerle birlikte YÖK'ün karşısındaki gölde yürüyüşe çıktı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, güvenliğin sağlanmasına yönelik önlemler alınması konusunda üniversitelere YÖK tarafından yazı gönderildiği anımsatılarak, güvenlik konusunun bugünkü toplantıda ele alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Özcan, "vakit kalırsa konuşacaklarını" söyledi.

Bu konuda bir çalışma yapıp yapmadıkları sorusuna da Özcan, "Bir önlem paketi üzerinde çalışıyoruz. Biraz olgunlaştı, bir yere geldi. Size vereceğim. Kolluk güçleriyle üniversite idarecilerinin arasındaki iletişimi birazcık daha hızlandırmayı sağlamaya çalışıyoruz. Böyle şeyler olduğunda hemen kolluk güçlerini haberdar ederek olaya müdahale etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Başka bir şey değil. Üniversitelere kamera sistemi koymak istiyoruz ki üniversiteler de kendi kendilerini otokontrol yapsınlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber