1 Mayıs resmi tatilmi oluyor?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- AKP, İşçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs'ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Kafkas, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni açıkladı. 1 Mayıs'ın dünya işçi hareketi için önemli bir gün olduğuna işaret eden Kafkas, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en belirgin dayanışma sembollerinden biri olan 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma Günü'nün çalışanların sendikal hakları ve insanca yaşam mücadeleleri açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi. İşçiler ve emekçilerin barış, özgürlükler, daha fazla demokrasi için haykırmaya devam ettiğini belirten Kafkas, "Emeğin birlik ve dayanışma günü, alın terinin şöleni kutlu olsun" dedi.

Kafkas, kanun teklifinin gerekçesinde 1 Mayıs'ın işçilerin ve tüm emekçilerin demokratik haklarını ve taleplerini gündeme taşıdıkları bir gün olarak damgasını vurduğunu belirterek, bu günün resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini bildirdi. Gerekçede, "Bugünün genel tatil günü olarak kabul edilmesi barış ortamı sağlar. 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olarak kabul edilmesi çalışma ortamını olumlu yönde etkileyecektir. 1 Mayıs'ın tatil edilmesi, bugünün bayram havası içerisinde kutlanmasını sağlayacaktır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanması demokrasimize de katkı sağlayacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber