Baykal: Bir Cumhurbaşkanının eşi 65 bin YTL'lik yüzük takar mı?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davet aldığı Köşk'e yüzük bombası

CHP Lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'e çok sert eleştiriler yöneltti. Baykal'ın, ağır sözlerini, Köşk'ten 23 Nisan öğle yemeği için davet aldığı güne denk getirmesi dikkat çekti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'den 23 Nisan öğle yemeği için Çankaya Köşkü'ne davet aldığı gün CHP Lideri Deniz Baykal partisinin MYK toplantısında hem Gül, hem eşi Hayrünnisa Hanım'ın hayat tarzı hakkında müthiş değerlendirmeler yaptı. Baykal, kurmaylarına geçen hafta gündeme gelen Hayrünnisa Gül'ün 65 bin YTL değerinde yüzük takmasından hareketle sosyolojik analiz yaptı. Baykal, şöyle dedi:

?Bir ülkede cumhurbaşkanının karısı, o ülkede 18 milyon insan aç ve yoksul olarak yaşıyorken, 65 bin YTL'lik yüzük takar mı? Takamaz. Bakın, dindar olarak geçiniyorlar, bunu kullanıyorlar ama bir yandan da her türlü lüks ve şatafatlı bir hayatı da sürdürüyorlar.?

İSRAF HARAMSA BU NE?

Baykal Gül, ailesinin lüks hayata yönelik yaklaşımını da şöyle yorumladı: ?Onların ortaya koyduğu bu tablo aynı zamanda onların iç dünyalarının, özlemlerinin, arzularının bir dışa vurumudur. Yeri gelince ?israf haramdır' diyorlar. Sonra da bu anlayışa tam tezat böyle bir hayat sürüyorlar... Bir cumhurbaşkanı, kızına iş bulmak için telefon açar mı? Cumhurbaşkanı iş için telefon açacak; olacak iş değil.?

Baykal, AKP'ye kapatma iddianamesinden sonra AB üyesi ülkelerden gelen açıklamaları da eleştirdi. Baykal, AKP hükümetinin tutumunu ?utanç verici' olarak nitelendirirken, ?Türkiye bir müstemleke (dışarıdan sömürülen) ülkesi değildir? dedi.

A. Rezzak ORAL ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber