Ankara Garı'na gidecekler dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), Ankara Garı önünde kavşak yapımı nedeniyle yolcuların Gara ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bazı önlemler aldı.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı köprülü kavşak yapımı nedeniyle yolcuların Ankara Garı'na ulaşımında bazı sorunlar ortaya çıktı.

TCDD Genel Müdürlüğü, yolcuların Ankara Garı'na ulaşımını kolaylaştırmak üzere Gar'ın Celal Bayar Bulvarı ve Hipodrom Caddesi girişlerinde Ankara merkezli trenlerin hareketinden bir saat öncesinde hizmet vermek üzere taşıyıcı personel görevlendirdi. Görevli personel, yolcuların bagajlarını Ankara Garı'na ücretsiz taşıyacak.

Bu arada, Ankara Garı'nın içinde durağı bulunan taksilerin aynı şekilde hizmetlerini sürdürmeleri sağlanacak. İsteyen yolcular, Ankara Garı'ndan ayrılırken taksiyi kullanabilecek.

Öte yandan, Yenimahalle ve Bahçelievler yönünden özel araçlarıyla gelmek isteyenler, Hipodrom Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, İstanbul Caddesi, Atatürk Bulvarı, Opera Köprüsü varyantını izleyerek, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önündeki kontrollü geçiş noktasından Ankara Garı'na ulaşabilecek.

Kızılay yönünden gelecek sürücüler ise Atatürk Bulvarı, Osmanlı Kavşağı'ndan sağa dönerek, Adnan Saygun Caddesi, Denizciler Caddesi, Talatpaşa Bulvarı'nı takip ederek, kontrollü geçiş noktasına ulaşacak ya da Osmanlı Kavşağı'ndan sola dönerek Baruthane Kavşağı'ndan U dönüşü yaparak İstiklal Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan Opera Köprü varyantını kullanacak.

KROKİ HAZIRLANDI

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Garı'na ulaşımda yardımcı olacak yön levhalarının yanı sıra bir kroki hazırladı. Kroki Ankara Garı'nda elden dağıtılacak ayrıca Genel Müdürlüğün ?www.tcdd.gov.tr? adresli internet sitesinde de yayımlanacak.

TCDD Genel Müdürlüğü, kavşak yapımının yolcu taşıma kapasitesini olumsuz yönde etkileyeceğini dikkate alarak, Büyükşehir Belediyesinden bazı ek taleplerde de bulundu. Bu kapsamda, Ankara Garı önündeki kavşağın üst bölümü 15 gün içinde tamamlanarak araç ve yaya trafiğine açılacak.

TCDD Genel Müdürlüğünün hizmet binasından Ankara Garı'na giden yaya yolunun genişletilmesi ve ağaçların korunması talebi de kabul edilerek projeye işlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber