Melih Gökçek: Dikili Belediye Başkanı şov peşinde

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde tekrar başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Yerel seçimlerde AKP'nin yüzde 60 oy alacağını iddia eden Gökçek, belediyelerin de yüzde 80'nini alacaklarını öne sürdü. Gökçek, suyu, otobüsü bedava yapınca davalık olan İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven'i de şov yapmakla suçlayarak, ?Biz fakire fukaraya yardım ettiğimizde ?Seçim yatırımı, fakirlik edebiyatı yapıyorlar' diyorlar. Ama sosyal demokrat bir belediye başkanı bu işi yaptığı zaman sosyal belediyecilik yapmış oluyor? diye konuştu.

AKP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Siyaset Akademisi'nde ders vermek üzere Adana'ya davet edilen Gökçek, AKP Adana İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili iddialara ve gündeme ilişkin konulara değinen Gökçek, şöyle konuştu:

?Biz fakire fukaraya yardım ettiğimizde ?Seçim yatırımı, fakirlik edebiyatı yapıyorlar' diyorlar. Ama sosyal demokrat bir belediye başkanı bu işi yaptığı zaman sosyal demokrasi adına sosyal belediyecilik yapmış oluyor. Bu belediye başkanı şov peşinde. Burada bir çifte standart var. Gazeteler yanlış suçlama yapıyor. Belediye başkanı, belediye başkanlığının püf noktalarını bilmiyor. Özel kasıtlı yapılan bir şey yok. Belediye hizmetlerinden ücret alınmasını kanun öngörüyor. Bu soruşturmayı Sayıştay yapmış. Bunun gerekçesini de DSP- MHP- ANAP Hükümeti döneminde çıkarılan kanuna dayandırmış. Belediye hizmetlerinden ücret alınması gereklidir. Yardım yapmak ayrı bir şey, hizmet vermek ayrı bir şey. Mesela otobüsü bedava yapamazsınız. Ücret almaya mecbursunuz. Yardım etmeniz ise başka bir durumdur.?

MEDYAYI SUÇLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerdeki yolsuzluk iddiaları hakkında da değerlendirmede bulunan Gökçek şöyle devam etti:

?Belediyenin şirketi BELKO ve BELSO ile ilgili ortaya atılan iddilar var. Gazeteler yanlış yapıyor. Bize sorulmadan haber yapılması subjektiftir. Bu olayın aslı astarı nedir diye bana sorulması lazımdı. Sizin elinizde bir takım kanıtlar olabilir. Ama sormazsanız yine de subjektifsizinizdir. 2 haber çıktı. Biri BELSO ile ilgili; bu portakal sıkma meselesidir. Öbür konu da BELKO ile ilgili. BELKO'da Yalçın Beyaz'ın sekreteriyle olan ilişkisidir. Bu onun özel yaşamıyla ilgilidir. Belediyeyle ilgili değildir. BELSO A.Ş. Genel Müdürü Çetin Cin'in Kabe manzaralı devremülk almasıyla ilgili olayda ise tespiti biz yaptık. Teftiş başlattık. Belediye müffettişlerinin hazırladığı rapora dayanarak dava açıldı. Soruşturmayı ben açtırdım. Savcılığa ben başvurdum. Suçlanan yine ben oldum. Gazetecilik hinliği yapıyorlar. Suçu yakalayan belediye, yine suçlanan belediye oluyor. Niye bunları yazmıyorsunuz? Bu art niyettir.?

?YENİDEN ADAYIM'

Gökçek, 2009 yılında tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olduğunu da açıkladı. İlk yerel seçimlerde AKP'nin yüzde 60 oy alacağını iddia eden Gökçek, belediyelerin de yüzde 80'ini alacaklarını öne sürdü. Gökçek, ?Hizmetlerimiz CHP'li belediyelerle mukayese bile edilmez? dedi.

Gökçek, Ankara'nın bu yıl su sorunu yaşamayacağını da belirterek, ?Kızılırmak suyundan, Ankara'nın su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayacak 750 bin metreküp kapasiteli büyüklükte 384 kilometrelik ishale hattı döşedik. 10 tane su deposu var. 8'inde depoya kadar su geldi. Ay sonuna kadar diğer iki depoya kadar su gelecek. 20 yıl kesintisiz su ihtiyacını karşılayacak durumdayız? dedi.

AKP'nin kapatılacağı yönünde görüşlere katılmadığını belirten Gökçek, ?Anayasa Mahkemesi üyelerinin oyları üzerine kimsenin en ufak yorum yapmak hakkı yok. Böyle bir şey yaparsak en büyük haksızlığı yapmış oluruz. Böyle bir şeyi kesinlikle ifade edemeyiz. Partinin kapatılmayacağına yürekten inanan birisiyim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber