65 yaş üstü özürlü ve kimsesizlere yapılan yersiz ödemelere af

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik öngören tasarının yürürlüğe gireceği tarihe kadar, 65 yaş üstü özürlü ve kimsesiz vatandaşlara yapılan yersiz ödemelere af getirildi.

TBMM Genel Kurulunda, görüşülmesine devam edilen tasarının 6. bölümünde yer alan 94. maddeye, AK Parti, CHP, MHP ve DTP'li milletvekilleri tarafından ortak bir önerge verildi.

65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna eklenmesi kabul edilen maddeye göre, kanun kapsamındaki kişilere, kanun yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ve bunlardan doğan ceza ve faizler terkin (silinecek) edilecek. İlgililer hakkında herhangi bir idari ve icra takibi yapılmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önergeyle ilgili yaptığı açıklamada, "65 yaş üstü engelliler ve özürlü aylığı alan vatandaşların, çeşitli nedenlerle, geçici kısa bir süreyle çalışmaları durumunda, bu çalışmaları tespit edildiğinde, geçmişe dönük aldıkları maaşlar yüzde 50 fazlasıyla tahsil ediliyordu. Bu durum 65 yaş üstü ve özürlü 81 bin vatandaşımızın kurumla icra yollarına düşmelerine neden olmuştu. Tüm grup başkanlarına ve gruplarına teşekkür ediyorum. Böyle bir sosyal sorunu el birliği ile kaldırmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber