TRT yayınları için soru önergesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TRT yayınlarında son dönemlerde değişim görüldüğünü öne sürerek, konuyu TBMM gündemine getirdi.

Gök, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TRT'de, son dönemlerde siyasi görüşleri AK Parti ile örtüşen kişilere program yaptırıldığını, türbanlı ya da peruklu kadınların konuk edildiğini, basın özetlerinde AK Parti çizgisindeki gazetelerin öne çıkarıldığını ileri sürdü.

CHP'li Gök, "Bakanlığınız tarafından TRT yayınlarına müdahale edilmekte midir? TRT neden tarafsız yayın yapamamaktadır?" sorularını yöneltti.

CHP milletvekilleri Fevzi Topuz ve Ali Rıza Öztürk de Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle sundukları soru önergelerinde, Bandırma'daki bir arazinin mera vasfının kaldırılmasıyla ilgili, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'a yönelik basında yer alan iddialara yer vererek, bunların doğru olup olmadığını sordular.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, Boğaziçi Peyzaş İnşaat, Müşavirlik Teknik Hizmetler, Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi çalışanlarına, sendikalı olmamaları konusunda baskı yapıldığı iddialarıyla ilgili bir araştırma ve inceleme yapılıp yapılmadığını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber