Doktor alkollü hastayı muayene etmedi iddiasına jet soruşturma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

? Bir hastanın, Ankara Etlik'teki özel bir hastanede alkollü olduğu gerekçesiyle muayene edilmediği iddialarının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın Etlik Lokman Hekim Hastanesi'nde alkollü olduğu gerekçesiyle muayene edilmeyen hastayla ilgili verdiği soru önergesi üzerine konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

CHP'li Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiş ve olayla ilgili soruşturma açılıp açılmayacağını sormuştu.

ANKA

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Ankara Etlik'teki Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde sağlık skandalı yaşandı. Ankaragücü Bayan Voleybol takımı ve Bayan Güreş Milli Takımı eski masörü 24 yaşındaki Türkan Özsu, gece yarısı rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanenin acil servisindeki doktor tarafından alkollü olduğu için muayene edilmedi. Özsu'nun yaşadığı skandal, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından Meclis gündemine taşındı. Soysal Genel Kurul'da kınadığı olayla ilgili bir de soru önergesi verdi.

PRENSİPLERİME AYKIRI

Uluslararası Masörlük diplomasına sahip olan Türkan Özsu, olayı şöyle anlattı:

"4 Nisan günü kuzenlerimle birlikte Ankara'da bir barda eğlendikten sonra evime gittim. İki bardak votka içmiştim. Uyuduktan kısa bir süre sonra rahatsızlanarak uyandım. Sabah saat 05.00 sularında sancım artınca kuzenlerim tarafından en yakın hastane olan Etlik Özel Lokman Hekim Hastanesine kaldırıldım. Bir süre nöbetçi doktorun gelmesini bekledim. Türbanlı hemşireler hiç müdahale etmediler. Ardından muayene odasına gelen nöbetçi doktor ilk olarak 'Alkollü müsün?' diye sordu. 'Evet' yanıtını alınca da 'Prensiplerime aykırı. Alkollü hastaları muayene etmem' diyerek odadan ayrıldı.

BAŞKA BİR HASTANEYE GİTTİ

Hastane doktorunun tavrı şaşırttı. Kuzenlerim başka bir hastaneye götürdü. 100. Yıl hastanesinde yapılan müdahalede ağır bir enfeksiyon geçirdiğim belirlendi. Tedavinin ardından bir hafta süreyle dinlenmem gerektiğini belirtildi."

BÖYLE MANTIK OLUR MU?

Yaşadığı olayın şokunu hala atlatamadığını belirten Özsu, "Doktor alkollüsün seni muayene edemem prensiplerime aykırı deyince sanki şaka yapılıyor sandım. İnanamadım. Böyle bir mantık olur mu ? O doktor ben hasta. Bu doktor nasıl Hipokrat yemini etmiş merak ediyorum. Yeminine sadık kalması gerekmez miydi?" dedi.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Genç kızın yaşadığı sağlık skandalı dün CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından Meclis gündemine taşındı. Meclis'teki odasında Türkan Özsu ile görüşen Soysal, hem Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi hem de Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Soysal, "Hipokrat yemini eden bir doktor bunu nasıl yapar? Ya bu kızımız alkol komasına girseydi ya da alkollü iken trafik kazası geçirseydi. Demek ki o zaman da hastaya müdahale etmeyecekti. AKP iktidarının Türkiye'yi hangi noktaya getirdiği ortada" şeklinde konuştu. Soysal, Bakan Akdağ'a "Hastayı muayene etmeyen doktor hakkında bir inceleme başlatılacak mıdır? Hipokrat yemini eden doktorların muayene edecekleri hastaları seçebilmeleri gibi bir düzenleme bulunmakta mıdır? Yaşanan bu olay AKP hükümeti bürokratlarının , bu tip doktorlara prim vermesinin sonucu mudur? Aynı kişi alkol komasında olsaydı da muayene edilmeyecek miydi?" sorularını yöneltti.

HASTANE: ARAŞTIRIP GEREĞİNİ YAPARIZ

VATAN'ın konuştuğu Lokman Hekim Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Uğur ise olay ile ilgili araştırma yapacaklarını belirtti. Hastanelerinde her hastaya hizmet verildiğini belirten Uğur, "Sağlık hizmeti veriyoruz. Hipokrat yemini ettik. Hasta kim olursa olsun nasıl olursa olsun biz ona bakarız. Alkollü olması bizim için çok önemli değildir. Bu olaydan bilgimiz yok. Ama araştırır gereğini yaparız" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber