Kalp nakline giden organ nakil aracı bozuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Nakil için Antalya'dan İzmir'e getirilen kalp, organ nakil aracının motoru yanınca basın aracı ile hastaneye yetiştirildi. Hasta yakınlarının hastane önünde süren endişeli ve uzun bekleyişi organın gelmesi ile sevince dönüştü.

Kalp büyümesi rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır kalp nakli bekleyen Aydınlı Fehmi Uysal (27), Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde hayatını kaybeden ve ismi açıklanmayan bir kişinin uygun kalbi ile hayata yeniden bağlandı. Özel bir havayolu şirketi ile Antalya'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na nakil için gelen kalp, burada İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait organ nakil aracına alınarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıktı. Orhan Şahin yönetimindeki 35 N 7773 Doblo marka araç organı yetiştirmek üzere hızla organ nakilinin gerçekleşeceği Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi bölümüne hareket etti. Gaziemir Serbest Bölge önüne kadar büyük bir hızla gelen organ nakil aracı, burada motor arızası nedeniyle yolda kaldı. Havalimanından organ naklini takip eden bir gazeteye ait araca alınan kalp, hastaneye son anda yetiştirildi.

Kalp nakli yapılacak olan Fehmi Uysal'ın eşi Gonca Uysal, "Eşim ile 6 ay önce evlenerek dünya evine girdik. Eşimin biran önce iyileşerek sağlığına kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Fehmi Uysal'ın babası Bahri Uysal ise, "Gece saat 01.00 sıralarında uygun kalbin bulunduğunu öğrenerek, hemen hastaneye geldik. Sabah saatlerinde Antalya'dan gelecek olan organı sabırsız bir şekilde beklemeye başladık. Biraz gecikme oldu. Buda bizi telaşlandırdı. Sonradan öğrendik ki organ nakil aracı bozulmuş ve basından olan arkadaşların aracı ile organ buraya yetiştirilmiş. Ameliyat için bir sorun olmadığını öğrendik. Bize yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Arıza yapan organ nakil aracının şoförü Orhan Şahin, yaşanan talihsizlikten dolayı çok üzgün olduğunu belirti.

İKİNCİ KALP AMELİYATI

Yıllardır kalp rahatsızlığı yaşayan Fehmi Uysal'ın bundan 5 yıl önce askerlik yaptığı dönemde, kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi. Askerlik yaptığı sırada rahatsızlanan ve Ankara GATA'da kalp kapakçıkları değiştirilen Fehmi Uysal'ın bundan iki yıl önce rahatsızlığı kalp büyümesine dönüştü. Bir yıldır organ nakli için acil beklemede olan Fehmi Uysal, Antalya'da hayatını kaybeden bir şahsın kalbi ile ikinci kez yaşama tutundu. Antalya'da hayatını kaybeden şahsın ailesi isimlerinin açıklanmasını istemediği öğrenildi. Uysal ailesi ismini bile öğrenemedikleri aileye minnettar olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber