GSM operatörleri Telekom'a 'evde tek başına değilsin' dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Nisan 2008 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TİMUR SIRT

'Evde ev telefonu' diyen Türk Telekom'a GSM operatörlerden yanıt geldi. Cepten yapılan sabit telefon aramalarına özel tarife ve ücretsiz konuşma kampanyaları başladı..

Türk Telekom'un "evde ev, işte iş telefonu" kampanyalarına cep telefonu operatörlerinden yanıt geç geldi. Ancak birbiri adına başlayan kampanyalar cepten sabit aramalara indirim yarışını başlattı. Turkcell'in ardından Avea ve Vodafone da cepten sabit numaraları aramak için yeni alternatif tarifeleri ve özel paketler hazırladı. Türk Telekom'un şehir içi ve şehirler arası konuşma sürelerinden pay almayı hedefleyen kampanyalar GSM pazarını da hareketlendirdi. Turkcell, EvTurkcell tarifesiyle tanımlanan bölgeden yapılan sabit hat armalarını dakikasını 5 Ykr olarak belirledi. Turkcell'e yanıt gecikmedi. Avea hiçbir şart koymadan yalnızca faturalı abonelere sabit numaraları 30 dakika sınırsız arama hakkı tanıdı. Ancak bu sadece nisan ayı fatura dönemi için geçerli olacak. Yani Avea farklı bir tarife sunmak yerine tüm faturalı hatlara ücretsiz konuşma hakkı sunarak yanıt veriyor. Faturasız hatlar için ise henüz bir hareket yok. Son olarak Vodafone SIM kartlı masaüstü telefon ile sabit aramalar için alternatif ortaya attı. Telefona ve SIM karta sahip olmak için 24 aylık kontrat imzalama şartı geliyor. Bunun karşılığında dakikası 6 Ykr'a sabit hatlar aranabiliyor.

HEDEF 19 MİLYON SABİT HAT

19 milyon sabit telefon abonesinin konuşma süresini kapmayı hedefleyen rekabetin çok yakında evlerden işyerlerine taşınması bekleniyor. İşyerleri ve evler için açıklanacak yeni kampanyalarda sabit ücret ve hızlı internet kullanımının da pakete eklenmesi sürpriz olmayacak.


Nisanda sabit hat araması 30 dakika için ücretsiz

* Hizmet ücreti: 30 dakika ücretsiz

* Kullanım koşulları: Kontrat zorunluluğu yok, faturalı aboneler kullanabiliyor.

* Sabit ücret: Yok

+ 30 dakika ücretsiz olması. Kullanmak için başvurmak gerekmiyor.

- Ön ödemeli aboneler kullanamıyor. Tarife değil, geçici bir süre (nisan ayı) fatura döneminde kullanılıyor. Yakında uzun süreli tarife çıkarılması bekleniyor.


Sabit hattı aramanın dakikası 5 Ykr

* Hizmet ücreti: 5 YKR (KDV dahil, ÖİV hariç)

* Kullanım koşulları: Ön ödemeli ve faturalı hatların tamamı kullanıyor. 8008 numaralı telefonu arayarak kayıt yapılabiliyor.

* Sabit ücret: 7,5 YTL

* Kontrat zorunluluğu: Yok

+ En önemli avantajı: Kullandığınız telefonu değiştirmeden tarifeden yararlanılıyor. Tüm Turkcell aboneleri kullanabiliyor.

- Ev tanımlaması yaparken belirlenen hücre dışına çıkınca kapsama sorunları oluşabiliyor.


SIM kartlı masaüstü telefon geliyor

* Hizmet Ücreti: 6 Ykr (KDV ve ÖİV hariç)

* Kullanım koşulları: 24 ay kontrat imzalayıp SIM kartlı masa telefonu kullanan seç konuş sabit hat tarifesi aboneleri yararlanabiliyor.

* Sabit ücret: 10 YTL

+ Telefon hattı meşgul olmadan kullanılabiliyor

- Uzun süreli kontrat zorunluluğu olması şart. Farklı cihaz ve farklı SIM kart kullanmak gerekiyor.


Türk Telekom yeni tarifeyle operatörlere yanıt verecek

Cep telefonu operatörleri tarafından başlatılan sabit telefon arama konusundaki ucuz tarife atağına Türk Telekom'dan yanıt gecikmiyor. Ancak, Türk Telekom tarifeler konusunda Telekomünikasyon Kurumu'nun onayını beklemek zorunda. Önümüzdeki günlerde Türk Telekom'un yanıt şeklinde kampanyasının onaylanması bekleniyor. Şu anda Türk Telekom'un en çok kullanılan Hesaplı Hat tarifesinde şehir içi aramalar 10,6 Ykr ve şehirler arası aramalar da 11,8 Ykr olarak ücretlendiriliyor.


Cebiniz hem gezdiriyor hem de kaydediyor

Fotoğraf ve video kalitesi ile dikkat çeken Nokia N82, ücretsiz fotoğraf baskısı ve Türkçe yön bulma hizmetini kullandırarak alışkanlıkları değiştiriyor. 5 megapiksel kamera, loş ortamlarda güçlü flaşı, dahili ve yardımlı GPS (AGPS) ve Wi-Fi bağlantısı özelliklerini üstünde taşıyan Nokia N82 mikro SD kartlarıyla da depolama kapasitesini artırıyor. Çok seyahat edenlerin yeni yerler keşfetmesin olanak veren Nokia N82'nin 3 aylık sesli navigasyon hizmeti kaybolmayı önlüyor. Ancak bu tür hizmetlerin kalitesini sürekli yapılan güncellemeler belirliyor. Nokia XpressPrint servisi ile fotoğraf baskısını ücretsiz olarak


Yolda bilgisayar kullanmak kolay

Dizüstü bilgisayar kullanmak için sakin ve oturacak yer bulmak gerekir. Ancak bu zorunluluğu ortadan kaldıracak taşınabilir bilgisayarlar ilk olarak 90'lı yılların başında karşımıza çıkmıştı. Psion's Series 7, Toshiba Libretto bu alanın öncüleri oldu. Şimdilerde rekabet yeniden bu alana yöneldi. HP 2123 Mini-Note taşınabilir bilgisayar 8,9 inçlik ekranı, hafif ve küçük boyutları ile rekabete girdi. HP, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin kullanımı için tasarlanan bu bilgisayarın her yerde kolayca kullanılmasını sağlayacak. 120 GB'den başlayan sabit disk seçenekleri var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber