Emekli-Sen'den Abdi İpekçi Parkında eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2008 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli-Sen üyeleri, TBMM'de kabul edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ve sendikalarının kapatılma kararını protesto etmek için Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptı.

Emekli-Sen üyeleri, "Demokrasi Mücadelesinden Emekli Olunmaz", "Emekli-Sen Kapatılamaz", "SSGSS Yasası Geri Çekilsin" yazılı pankartlar açarak ve sloganlar atarak Celal Bayar Bulvarı üzerinden Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen burada grup adına yaptığı konuşmada, emeklilerin 1995 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir köşesinde örgütlendiklerini ve büyük bir güç olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

"Toplumun örgütlenmesinden korkanların emeklilerin örgütlenmesini engellemeye çalıştıklarını" savunan Beysülen, şunları kaydetti:

"Onlar ülkeyi IMF'ye, Dünya Bankası'na, uluslararası sermayeye peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Biz buna engel olacağız.

Şimdi 'ülkede pirinç sıkıntısı var' diyorlar. Bunlar serbest piyasa düzeninin getirdiği ayak oyunlarıdır. Rant elde etmek için yapıyorlar. Ancak biz bu düzeni bozacağız."

Beysülen, sendikalarının kapatılmasına yönelik açılan davanın hukuksuz olduğunu da öne sürerek, "O gün hukuksuzluğa izin verenler şimdi hukukun duvarına çarptılar. Siz iktidar olduğunuz zaman antidemokratik uygulamalar yaparsanız bir gün gelir 12 Eylül hukukunun duvarına siz de çarparsınız" diye konuştu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile ilgili olarak yetkililerin sürekli bu yasanın halkın yararına olduğunu söylediklerini ifade eden Beysülen, buna karşın milletvekillerinin yasadan muaf tutulduğunu, bunun da yasanın halkın yararına olduğu için değil IMF ve Dünya Bankası'nın dayatmasıyla çıkarıldığını açıkça ortaya koyduğunu ileri sürdü.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın da ülkenin koşullarına uymadığını savunarak, "Bu yasaya göre milletvekilleri 2 yıl çalıştıktan sonra 6 milyar emekli maaşı almaya başlayacaklar. Bu Hükümet, bize ise 65 yaşına kadar çalışmayı reva görüyor" dedi.

Konuşmaların ardından alanda toplananlar müzik eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber