Yuvada kemerle dayak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklarına dayak atıldığını iddia eden aile, bir görevliyi Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti. Kurum dayak olayına karışan görevliyi başka bir yerde görevlendirirken, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik soruşturmanın sürdüğünü belirterek açıklama yapmadı.

Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda 1 yıl önce meydana gelen olayda iddiaya göre, gece nöbeti tutan hizmetli M.Ş. 2 çocuğu kemerle dövdü. Bir gün sonra diğer görevliler çocukları banyo yaptırırken, vücutlarındaki izleri fark etti. Çocuklar kendilerini M.Ş.'nin dövdüğünü hem görevlilere hem de kendilerini ziyarete gelen ailelerine söyledi. Kemerle dövüldüğünü ileri süren 10 yaşındaki H.D.'nin annesi Ayşe D. ile babası Aziz D. farklı isimlerle TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak yurttaki dayak olayını anlattı. Ancak dilekçelerine olumlu veya olumsuz cevap alamayan aile bu kez kendi kimliklerini belirterek geçen ay ikinci kez şikayet dilekçesi yazdı. Bunun üzerine SHÇEK Genel Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatıp kemerle çocukları dövdüğü iddia edilen M.Ş.'yi, başka bir kurumda görevlendirirken, Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

H.D.'nin annesi Ayşe D. sadece iki çocuğu değil, gece bekçisinin o akşam bütün çocukları kemerle dövdüğünü ileri sürerek, ?Benim oğlum ile arkadaşı Y.E.L.'nin vücudanda izler kalmış. Bu izleri diğer görevliler.de görmüşler. Oğlum bana olayı anlatınca, biz.de sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk? dedi.

Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, olayla ilgili Samsun Valiliği ve Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturma başlattığını belirterek, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber