BBP lideri Yazıcıoğlu polis alımını sordu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 08:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin hükümetin bir takvimi olup olmadığını sordu.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin bir takvim olup olmadığı konusunda, İçişleri Bakanı Prof.Dr. Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruları yöneltti: "2008 yılında, polis eğitim merkezlerine üniversite mezunları arasından kaç adet polis adayı planlıyorsunuz?", "Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır?", "Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımı 2008 (lisans) sınavı öncesinde mi yoksa sonrasında mı yapılacaktır?"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun soru önergesinin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Başkanlığınız aracılığı ile İç Tüzüğün 96. maddesi ve Anayasanın 98 inci maddesi gereğince İçişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğim sorular aşağıdadır.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

Muhsin YAZICIOĞLU
BBP Genel Başkanı
Sivas Milletvekili

Bilindiği gibi 5336 sayılı kanun ile üniversite mezunları arasından polis eğitim merkezlerine öğrenci alımı yapılabilmekte, bu eğitim merkezinden mezun olanlar aday polis memuru olarak göreve başlamaktadır. Diğer taraftan, bu yılki KPSS sınavına 2 milyonun üzerinde adayın katılması beklenmektedir. Birçok aday için hayati bir önem taşıyan bu sınav öncesinde ve sonrasında adayların hayat planlamalarına yardımcı olmak açısından;

1. 2008 yılında, polis eğitim merkezlerine üniversite mezunları arasından kaç adet polis adayı planlıyorsunuz?

2. Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır?

3. Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımı 2008 (lisans) sınavı öncesinde mi yoksa sonrasında mı yapılacaktır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber