Üniversite affı için 80 bin imza TBMM'de

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer bir grup öğrenci, üniversiteden atılan öğrencilerin affına ilişkin 80 bin imzalı dilekçeyi, TBMM başkanvekilleri Sadık Yakut ile Ali Dinçer'e sundu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer ile üniversiteden atılan bir grup öğrenci, TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Kadir Yılmaz, okumak için ikinci bir şans daha istediklerini belirtti.

Yılmaz, ''Teröristi, adam vuranı, vergi yüzsüzünü, banka hortumcusunu, üç kağıtçı müteahhidini ve hatta dopingli yarış atını affeden bu toplumun affedilmeyen tek çürük patatesi, okullarına dönmek ve okumak için can atan biz gençleriz'' dedi.

Alaaddin Dinçer ise bu konuda aylardır çalışma yürüttüklerini belirtti. Sorunun toplumsal bir yaraya dönüşmeden çözülmesi gerektiğini ifade eden Dinçer, Ekim ayı içinde af çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Dinçer, Ekim ayı içinde bir af çıkmazsa yaklaşık 80 bin öğrencinin, bu yıl okullarına dönememe durumu ile karşı karşıya kalacağını, bunun da daha büyük hak kayıplarını beraberinde getireceğini ifade etti.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber