Mimar Sinan Üniversitesi'nde kavga

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 17:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Sağ görüşlü öğrenciler kendilerine saldıran sol görüşlü öğrencilerin elinden okulun karşısındaki bir kafenin tuvaletine sığınarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Fındıklı'da bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde meydana geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle okulda bir etkinlik düzenleyen Tarih Kulübü öğrencileri, "Ulusal Egemenliğimiz Kutlu Olsun" sözleriyle başlayıp "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözleriyle biten bir bildiri dağıttı. Okulun bazı yerlerine Türk bayrağı asan bu öğrencilere okul çıkışında PKK'lı oldukları ileri sürülen kalabalık bir grup saldırdı. Kaçarak okulun karşısındaki kafeye sığınan öğrenciler kendilerini tuvalete kapattı. Okul yetkililerinin ve kafe çalışanlarının polisi araması ile sol görüşlü öğrenciler olay yerinden kaçtı.

Polis geldikten sonra tuvaletten çıkan az sayıdaki öğrenci PKK'lı yaklaşık 50 kişinin kendilerine saldırdığını, kafeye kaçarak canlarını zor kurtardıklarını dile getirdi. Sopalı, bıçaklı grubun kendilerine saldırdığını öne süren öğrenciler, okulda 23 Nisan ile ilgili bildiri dağıttıklarını, Türk bayrağı astıklarını, bunu hazmedemeyen PKK'lıların kendilerine saldırdığını ileri sürdü. Grup içerisinden bazı öğrencileri ifadelerine başvurak üzer karakola götüren polis olay sonrası okul çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber