BBP lideri Yazıcıoğlu, kaç adet 4/B'li diyanet personeli alınacağını sordu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, polis alımına ilişkin soru önergesi sonrasında, diyanet personeli alımına ilişkin de bilgi istedi. Yazıcıoğlu, 2008 yılında personel alımına ilişkin bir takvim olup olmadığı konusunda Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruları yöneltti: ?2008 yılında, KPSS sonuçlarını kullanarak, hangi kadrolarda kaç adet memur ve kaç adet sözleşmeli (4/B) personel istihdam etmeyi düşünüyorsunuz??, ?Personel alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır?, Özellikle 4/B'li personel bağlamında, 2008 yılının hangi aylarında personel alımı planlıyorsunuz??, ?Eski KPSS sınav sonuçları geçerliliğini koruyacak mı? Personel alımında 2008 yılı KPSS sınavlarının yapılması beklenecek midir??

Muhsin Yazıcıoğlu'nun soru önergesinin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Başkanlığınız aracılığı ile İç Tüzüğün 96. maddesi ve Anayasanın 98 inci maddesi gereğince Devlet Bakanı Sayın Sait YAZICIOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğim sorular aşağıdadır.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

Muhsin YAZICIOĞLU

BBP Genel Başkanı

Sivas Milletvekili

Bilindiği üzere, bütçe kanununa göre bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde ellisine atama hakkınız bulunmakta olup, ayrıca Başbakanlık tarafından kurumunuza 750 adet kadroya açıktan atama izni verilmiştir. Diğer taraftan, bu yılki KPSS sınavına 2 milyonun üzerinde adayın katılması beklenmektedir. Birçok aday için hayati bir önem taşıyan bu sınav öncesinde ve sonrasında adayların askerlik, evlilik, yeni bir iş gibi hayat planlamalarına yardımcı olmak açısından;

2008 yılında, KPSS sonuçlarını kullanarak, hangi kadrolarda kaç adet memur ve kaç adet sözleşmeli (4/B) personel istihdam etmeyi düşünüyorsunuz?

Personel alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır? Özellikle 4/B'li personel bağlamında, 2008 yılının hangi aylarında personel alımı planlıyorsunuz?

Eski KPSS sınav sonuçları geçerliliğini koruyacak mı? Personel alımında 2008 yılı KPSS sınavlarının yapılması beklenecek midir?


BBP lideri Yazıcıoğlu polis alımını sordu 23 Nisan 2008

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber