Kaza geçiren sigortasız kazazede ?fon'dan habersiz

Haber Giriş : 15 Ekim 2004 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazalarının sigortasız mağdurları için oluşturulan fonda 110 trilyon TL birikti. Vatandaş, ?Karayolları Garanti Sigortası Hesabı'ndan habersiz olduğu için, fona bugüne kadar sadece 1623 kişi başvurmuş.

Türkiye'de her yıl meydana gelen ortalama 375 bin trafik kazasının 120 bini yaralanma, 5 bine yakını da ölümle sonuçlanıyor. Kazaların maliyeti ise 280 milyon doları aşıyor. Ancak kaza geçiren sigortasız kişilerin yararlanabildiği ?Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı?ndan kimsenin haberi yok.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç bu hesaptan bilgi sahibi olanların çok az olduğunu belirterek ?Vatandaşlarımız bunu çok fazla bilmiyor. Örneğin bir araç yolda yürüyen bir vatandaşa çarptı ve kaçtı. Bu vatandaş tedavi giderlerini ödeyemiyorsa veya ölüm halinde belli bir destekten yoksun ise tazminatı ödenebiliyor. Bir de çarpan aracın sigortasının olmaması durumunda gene bedeni zararlar diye tabir ettiğimiz tedavi giderleri ile destekten yoksun kalma tamzinatı belli bir hesaba göre kalan yakınlarına ödeniyor? dedi.

Yaptırılan trafik sigortalarından kesilen ve Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne bağlı hesapta biriken 110 trilyon lira mağdurlar için kullanılmayı bekliyor.. Sigortasız vatandaşların tüm tedavi masraflarının karşılanması amacıyla oluşturulan ?Garanti Sigorta Hesabı??na, bugüne kadar sadece 1623 kişi başvurdu.

Kaza geçiren sigortasız vatandaşların bu uygulamadan yararlanabilmesi için, hastane faturaları ve kaza raporuyla birlikte merkezi İstanbulda bulunan Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne başvurması gerekiyor..

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber