Subay ve astsubaya 7 saate kadar ek ders imkanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliliğe hak kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmalar, Temmuz ve Ağustos aylarında da emekliliklerini isteyebilecek.

TBMM Genel Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşerek kabul etti. Kanuna göre emekliliğe hak kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmalar, Temmuz ve Ağustos aylarında da emekliliklerini isteyebilecek. TSK personeli daha önce emekliliğini Ocak ve Şubat aylarında isteyebiliyordu.

TSK'ya katılmadan önce lisansüstü eğitim yapanlara meslek hayatının başında, 15 yıla kadar kıdem verilmesini düzenleyen hüküm yürürlükten kaldırılacak. Silahlı Kuvvetler bünyesinde herhangi bir sınıfta subay olarak istihdam edilen personele hangi seviyeden olursa olsun yapacağı her türlü eğitim için en fazla 3 yıl kıdem verilecek.

TSK eğitim ve öğretim kurumları ile yurt içi ve yurt dışı fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, lisans seviyesinde 4. sınıfın, ön lisans seviyesinde 2. sınıfın, ortaöğretimde son sınıfın Temmuz ayının son gününe kadar okul masraflarını ödemek suretiyle istifa edebilecek.

Askeri eğitim ve öğretim kurumları dışında her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile üniversite, akademi, okul, kurs veya benzeri kuruluşlarda da subay ve astsubaylara haftada 7 saati geçmemek üzere ücretle ek ders görevi verilebilecek. Milli Güvenlik Bilgisi dersi içinse 7 saatlik kısıtlama uygulanmayacak ve ek ders görevi verilenlere ek ders ücreti ödenecek.

Kendi isteğiyle emekli olan kıdemli albaylara, 'kadrosuzluk tazminatı' ödenecek. Subay, askeri memur ve astsubayların 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan erkek ve kız çocukları ile 25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocukları ve çalışamayacak derecede malullükleri bulunan erkek çocukları sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Soruşturma ve kovuşturması devam eden personele, davaları bitinceye kadar rütbe bekleme süreleri ile rütbe karşılığı yaş haddi uygulanmayacak. Bu personelin TSK'da kalabileceği azami süre, emsallerinin görev süresi kadar uzatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber