'Daha yuvarlak ve geçiştirici ifadelerle cevap verin' notu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Muharrem İnce'nin Kültür Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinin yanıtının üzerinde bir uyarı notu unutuldu. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili'nin imzasının olduğu notta, 'Daha yuvarlak ve geçiştirici ifadelerle cevap verilmesini sağlayın' yazıyordu.

Dün TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen soru önergesinin sahibi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'geçiştirilen soru önergesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle müzelerin sorunları ve yöneticileriyle ilgili yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan İnce, soru önergesine gelen yanıtın üzerinde bir uyarı notu unutulduğunu söyledi. Bakan Günay yerine yanıt veren Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar, yazışma notunun üzerine, el yazısıyla 'Müze müdürlüklerinde yanlışlar olduğunu, ayrıntıya gerek olmadığını, daha yuvarlak ve geçiştirici ifadelerle cevap verilmesi sağlansın' diye yazmıştı.

Günay ve Toptan'a çağrı

Başka evrakları da inceleyerek, imzanın bürokrata ait olduğunu kanıtladığını belirten İnce, "AKP'nin bürokratlarının ne şekilde olduğunu ve kimlerin önergelere ne şekilde cevap verdiğini hep birlikte görüyoruz" dedi.

İnce, Bakan Günay ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'a çağrı yaparak olayın araştırılmasını istedi. 

Günay'ın hesap vermek yerine, "Bu belge nasıl Muharrem İnce'nin eline geçti" diyerek oradaki bürokratları sorgulayacağını öne süren İnce, "Bunu yaptıkları takdirde daha farklı eylemlerim olacak" dedi.

Soru önergelerine verilen yanıtları gazetecilere dağıtan İnce, yanıtta, Antalya Müze Müdürlüğü'nün boş göründüğünü belirterek "Niye boş görünüyor? Çünkü eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun akrabası Selahattin Eyüp Aksu görev yapmaktadır burada. Bu açığa çıkmasın diye boş gösteriyorlar" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber