SSK'lı olma kuyruğuna bebekler de girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM'de kabul edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası nedeniyle sigorta girişi yaptırıp, çocuklarının daha erken yaşta emekli olması düşüncesiyle hareket eden ailelerin, kurumdaki iş yükünü 3-4 katı artırdığı bildirildi.

SGK uygulamalarında pilot il seçilen Adana'da, müfettişler, "hileli sigorta girişi" yaptıranları tespit için inceleme yapmaya hazırlanırken, yapılan tüm uyarılara rağmen aileler, sadece kendilerini değil, çocuklarını da sigortalı yapabilme telaşına girdi.

Aileler, SGK'da iş yükünün 3-4 katı artmasına yol açınca, kurum çalışanları hafta içi saat 19.00'a kadar çalışmanın yanı sıra cumartesi günleri de fazla mesai yapmak zorunda kalıyorlar.

Bu arada, SGK Adana İl Müdürlüğü sigorta sicil kaydı bölümüne işe giriş bildirgesi teslim edilen sigortalılar arasında bir yaşını doldurmamış E.B'ye de rastlandı. 01.04.2007 doğumlu E.B, Mart ayında henüz bir yaşını doldurmadan verilen sigorta bildirgesine göre, bir reklam ajansında çalışıyor görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de benzer bir olayın yaşandığını, 5 aylık bebeğe sigorta girişi yaptırıldığını, ancak daha sonra çocuğun babasının "yasayı bilmiyordum" şeklinde iptal başvurusunda bulunduğunu hatırlatan sigorta tescil şubesi yetkilileri, E.B. için herhangi bir iptal başvurusunun olmadığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber