Tunceli'de 2 terörist grup çembere alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de uzun süreden beri PKK örgüt mensuplarına yönelik bölgede süren operasyonlar sonucunda Ovacık-Hozat ve Çemişgezek üçgenindeki Aliboğazı'nda 2 ayrı grubun çembere alındığı öğrenildi.

Tunceli Alay Komutanlığı, 4. Komando Tugayı ve Hozat 51.inci Motorize Piyada Tugayı'na bağlı çok sayıda asker bölgeyi ablukaya aldı.

Skorski helikopterlerle çok sayıda jandarma özel harekat timinin indirildiği bölgedeki operasyona kobra helikopterlerde destek veriyor. Terör örgütü PKK'nın kurtarılmış bölge ilan ettiği Aliboğazı mevkinde bulunan 150 teröristten 2 ayrı grubun çembere alındığı ve zaman zaman sıcak temas yaşandığı belirtildi.

Tunceli merkeze bağlı Kutudere, Çiçekli, Geyiksuyu, Nazimiye ve Pülümür kırsal alanlarında da operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Eylem hazırlığında olduğu öğrenilen örgüt mensuplarına yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonlara binlerce asker katılıyor.

Öte yandan 2008 yılında Karadeniz'e açılım yapmak isteyen örgüt mensupları Tunceli-Erzincan illerini kullanarak Sivas üzerinden Karadeniz'e açılmak istiyor.

Karadeniz Bölgesi'nde ses getirecek eylem yapmak için aralarında ağırlıklı olarak Suriye uyrukluların seçildiği de gelen bilgiler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber