İletişim dekanları, ?kontenjan düşürülmesi'ni tavsiye etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2008 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İletişim dekanları, devlet üniversiteleri çatısı altındaki fakültelerin öğrenci kontenjanlarının ?gerçekçi düzeye? çekilmesini istedi

İletişim Fakülteleri Dekanları Platformu'nca 16'ncısı düzenlenen İletişim Fakülteleri Dekanlar Toplantısı'nda, devlet üniversiteleri çatısı altındaki iletişim fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının ?gerçekçi düzeye? çekilmesi istendi. Bu konuda, YÖK nezdinde girişimde bulunulması için tavsiye kararı alındı.

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü'nde düzenlenen toplantıda, Türkiye'de her yıl 4 binin üzerinde öğrencinin girdiği iletişim fakültelerinin yılda ortalama 3 bin mezun verdiğine dikkat çekildi. Toplantıda, bu kadar mezuna istihdam sağlamanın mümkün olmadığı belirtildi. Toplantıda, öğrenci sayısının çokluğu, öğretim elemanı eksikliği ve altyapı sorunlarına da vurgu yapıldı.

Devlet üniversiteleri iletişim fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının ?gerçekçi düzeye? çekilmesi amacıyla, YÖK nezdinde girişimde bulunulmasına karar verildi.

?Sadece diploma'

İletişim fakültelerinin ders programlarına, var olan derslere ekleme yapılması ya da ek dersler açılarak, ?meslek örgütleri? derslerinin konulmasının teşvik edilmesi tavsiye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber