Milli Eğitim Bakanı Çelik: Çocuklarımız arabacı beygiri değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2008 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Düzce Eftenia otelde düzenlediği basın toplantısında, İlköğretim okullarında yapılan seviye belirleme sınavlarını, "Çocuklarımız arabacı beygiri değil." diyerek eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün düzenlenen Milli Eğitim Şura toplantısında alınan kararları açıklamak için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in basın toplantısında Ak Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Düzce Valisi Bülent Kılınç'da hazır bulundu.

Bakan Hüseyin Çelik, Basın toplantısında İlköğretim okullarında uygulanan Seviye Belirleme sınavlarını eleştirerek, "Yalnız Düzce'de ilköğretim okullarında ayda bir uygulanan sınav meselesini doğru bulmuyoruz. Çocukları sınav kolik yapan bu sistem doğru bir sistem değildir. Çocuklarımız arabacı beygiri değildir. Biz onları evet bir üst öğretim kurumuna hazırlayacağız ama onları hayata hazırlamak, onların oynamalarını sağlamak, onların sevgi ve şefkat dolu olmalarını temin etmekte Pedagojik olarak eğitimin amacıdır. Sıralamada 10 puan öne çıkalım diye çocukları adeta bunaltacak bir sınav yapılanması getirmek doğru değildir. Bizim rehberlik araştırma merkezimiz, sınav travması ile ilgili araştırma yapıyor; biz bunun üstesinden nasıl geliriz. Önce Problemi kendimiz üretmişiz, sonra bu problemi ortadan kaldırmak için rehberlik servislerini devreye sokuyoruz. Arkadaşlarımız bu yapıya müdahale edecekler, burada şüphesiz ki kaliteyi artıracağız. Ama kaliteyi doğru yöntemlerle artıracağız. Yanlış yöntemlerle doğru kalite doğru sonuç elde edemezsiniz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Gölyaka Eftenia otelde düzenlediği basın toplantısının ardından Düzce Merkeze Bağlı Beciyörükler köyündeki Düzce Üniversitesi kampusüne geçti. Üniversitede Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından karşılanan Bakan Çelik daha sonda Üniversitenin Hastane binasının inşaatını gezdi. Hastane çıkışında Bakan Çelik'e Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından Çicek ve Plaket takdim edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Üniversite ziyaretinin ardından İstanbul'a gitmek üzere Düzce'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber