Türk Eğitim Sen, yönetici atamadaki sıkıntılı maddeleri MEB'e iletti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : GNB.2008.010/293 28/04/2008

Konu : MEB Yöneticileri Yönetmeliği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

(Personel Genel Müdürlüğüne)

Sendikamıza ulaşan sözlü ve yazılı başvurularda 24 Nisan 2008 tarih ve 26856 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği? hakkında aşağıda belirtilen hususlarda rahatsızlık oluştuğu anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere 2002 yılından bu yana yayınlanmış olan 4 yönetici atama yönetmeliği yargı kararlarıyla iptal edilmiştir. Daha da acısı; son iki yönetmelik doğrultusunda yapılan tüm atamalar da iptal edilmiş ve binlerce eğitim kurumu yöneticisi geçici görev yapar duruma gelmiştir.

Yaşanan bu sıkıntılı olaylar dikkate alındığında, beşinci bir iptal kararını kaldırabilmek milli eğitimimiz açısından mümkün görünmemektedir. Bu yaşananlar bir yandan eğitim çalışanlarını üzüp, çalışma istek ve arzusunu kırarken, diğer yandan da, ülke geleceği bakımından büyük önemi olan Milli Eğitim Bakanlığının toplum gözündeki itibarını azaltmaktadır.

Eğitim çalışanlarının bu yönetmelikle ilgili ?olumlu? düşünmediğini anlamak zor değildir. Yönetmeliği bu haliyle kabul edenler ise, beşinci bir iptal kararını arzu etmedikleri için kerhen kabul etmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak, sorumlu sendikacılık anlayışı gereği, Milli Eğitim Bakanlığının beşinci bir iptal kararını göze almamasını diliyoruz.

Bu sebeple aşağıdaki taleplerimizin değerlendirilerek, yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi eğitim çalışanlarının endişelerini giderecek, oluşacak sıkıntıları engelleyecektir.

YÖNETMELİK MADDELERİ YÖNÜNDEN;

1- 7. Madde gereği oluşturulması gereken değerlendirme komisyonlarında mutlaka sendika temsilcileri bulunmalıdır.

2- Değerlendirme komisyonları sonuçları, tüm adayların Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu da dahil olmak üzere internet yoluyla ilan etmelidir.

3- Yönetmeliğin 9. Maddesinin 1 inci bölümünde bulunan ?Atama yapılması planlanan eğitim kurumlarının ?? ifadesinden, münhal okulların duyurulup, duyurulmama yetkisinin atama yapmaya yetkili makama bırakıldığı endişeleri oluşmaktadır. Maddenin daha da netleştirilerek ?Münhal bulunan tüm eğitim kurumlarının yöneticiliklerine ?? ifadesiyle değiştirilmesi yaşanan endişeyi önleyecektir.

4- Yönetmeliğin 16. Maddesinin 1. bölümünün ?b? fıkrasına ?Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumlarına ?? ifadesinden sonra gelmek üzere ?ve 5450 sayılı Yasayla devredilen eğitim kurumlarına ?? ifadesi eklenmelidir.

5- Yönetmeliğin 18. Maddesinin ?c? fıkrası iptal edilerek, örgütlenme hakkının önünde engel oluşturulmamalıdır.

6- Geçici 2 inci Madde değiştirilerek, müdür yardımcılığı ve müdürlük düzey belirleme sınavını kazananların sınavlarının geçerlilik süresi bir yıl uzatılmalıdır.

EK 2 YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU YÖNÜNDEN

? Ödüllere verilen puanlar aşırı derecede yüksektir. Bilhassa, Takdir ve Teşekkür belgelerine verilen puanlar azaltılmalıdır.

? Ceza olarak verilen puanlar azaltılmalıdır.

? Kurucu Müdür olarak görev yapanlara verilen 5 puan 2'ye düşürülmelidir.

? Vekil ve asil yöneticiler arasındaki puan farklılığı artırılmalıdır, vekaleten geçirilen sürelere verilen puan asaleten görev yapanların puanının %50'sini geçmemelidir.

? Eğitim Kurumu Yöneticiliklerinde görevlendirme olarak geçen süreler asaleten görev yapanlara verilen puanın %50'sini aşmamaktadır.

? Öğretmenliğin eğitim-öğretimimizin temeli olduğunu göstermek adına her yıla verilecek puan 0,5 olarak değiştirilmelidir.

? Görülen hizmet içi eğitimlerin ve eğitim-öğretim alanında kitap yazanların durumları puanla değerlendirilmelidir.

Gereğini arz ederiz.

Musa AKKAŞ İsmail KONCUK

Genel Mevzuat ve Toplu Genel Başkan

Görüşme Sekreteri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber