Başbakan Erdoğan'a çevreci öğretmen sorusu

Haber Giriş : 27 Nisan 2008 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, görev yeri değiştirilen çevreci öğretmen Mevlüt Kırnapçı'nın durumunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

- CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde duble yol yapımı sırasında Ören Tarlası mevkiindeki ormanlık alanın tahrip edilmesini mahkemeye vererek durduran ancak daha sonra görev yeri değiştirilen öğretmen Mevlüt Kırnapçı'nın durumunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

Köktürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Kırnapçı'nın doğa katliamını önledikten sonra görevinden alınarak evine 80 kilometre uzaktaki başka bir okula görevlendirildiğini anımsattı. Kırnapçı'nın görev yeri değişikliği olarak "Vali ve Kaymakamın görevlerini yapmadıklarını basın yoluyla ima etmek" ve "2007 yılında Çaycuma'da yapılan CHP Mitingine izleyici olarak katılması"nın gösterildiğini belirten Köktürk, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

-Uluslararası sözleşmeler doğrultusunda yurttaşlık sorumluluğunu yerine getirerek bir doğa katliamını önleyen Öğretmen Mevlüt Kırnapçı'nın ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırılması sizce doğru bir uygulama mıdır?

-Yasalarımızda "ima etmek" suçu var mıdır?

-Çevre katliamının engellenmesi konusunda yurttaşlarımıza düşen görev ve sorumluluklar konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

- AKP MİTİNGLERİNE KATILAN MEMURLARA SORUŞTURMA AÇILDI MI? -

-Başta Zonguldak olmak üzere birçok ilimizde ve ilçemizde yapılan AKP mitinglerine de birçok memur, bürokrat ve devlet görevlisi katılmıştır. 2002'den bu yana AKP mitinglerine katılan devlet memurları için açılan herhangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa yalnızca Kırnapçı için açılan bu soruşturma partinizin adında yer alan "adalet" kavramına uymakta mıdır?

-5 Mayıs 2006'da yapılan AKP Adıyaman İl Kongresi'ne üzerlerinde formalarıyla öğrenciler ve öğretmenleri katılmıştı. Fotoğrafları basına yansıyan bu olayda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır, açıldıysa herhangi bir öğretmene ceza verilmiş midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber