Meclis'te sigara içen vekilin cezası, maaşından kesilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasanın 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe gireceğini söyledi. Yasağın en başta TBMM'de uygulanacağını belirten Toptan, "Milletvekillerinin maaşlarından kesmek suretiyle cezalar vereceğiz." diye konuştu.

Dünya Çocukları Birliği tarafından verilen "Çocukların Teşekkürleri Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Yapımcı Şahin Özer, A Milli Takım Antrenörü Metin Tekin, Sanatçı Demir Karahan çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Törende konuşma yapan Meclis Başkanı Toptan, Türkiye'nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında çizilen vizyon ile Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına sokmak için çalıştıklarını söyledi. Bu günün çocuklarında Türkiye'nin parlak geleceğini gördüğünü söyleyen Toptan, "Sizler 2023 yılında devletin kademelerinde görev yapacaksınız. Türkiye geleceği sizsiniz. Her türlü eğitim şartlarına sizi kavuşturmak için çalışıyoruz. Eksiklerin farkındayız. Bunları gidererek çağa uyan hale getirmek için çabamız devam edecek." diye konuştu.

"TOPTAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE KÖTÜ HABER"

Toptan konuşmasının ardından "Sigarasız bir toplum ve çocuk hakları bilincinin geliştirilmesi" ödülünü sanatçı Demir Karahan'ın elinden aldı. Ödülün verilmesinin ardından tekrar kürsüye gelen Toptan, yaptığı ikinci konuşmada milletvekillerine kötü haber verdi. Sigara ile mücadele hakkında birkaç şey söylemek istediğini dile getirdi. Meclis'in son dönemde yaptığı çalışmalarda "Kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan" çok önemli bir yasa çıkardığını aktaran Toptan, yasanın 19 Mayıs 2008 günü yürürlüğe gireceğini dile getiren Toptan, ağır yaptırımlar içeren cezayı en başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde uygulayacaklarını dile getirdi. Toptan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kesinlikle uygulayacağız. Milletvekillerinin maaşlarından kesmek pahasına cezalar vereceğiz. Ama bu yasanın uygulanması siz gençlerin elinde olacaktır." İfadelerini kullandı.

Sigara yasağının uygulanmasında çocuklara büyük görev düştüğünü belirten Toptan, kendisinin de üniversite yıllarından başlayarak yaklaşık 25 sene sigara içtiğini belirtti. Sigarayı 1986 yılında, şu anda doktor olan iki küçük kızının isteği isteği ile bıraktığını belirten Toptan, "Ben üniversiteden başlayarak 1986 yılına kadar yaklaşık 25 sene sigara içtim. Bana sigaraya bıraktıran 1986'da yaşı yaklaşık 7 olan şu an iki kızımdır. Şu anda doktorlar. Demek ki bu kanunun uygulanmasında size çok büyük görev düşüyor. Anne ve babanıza sigara içtirmeyeceksiniz." Şeklinde konuştu.

Dünya Çocukları Birliği tarafından düzenlenen ödül töreninde ayrıca İstanbul Valisi Muammer Güler, 'Eğitime ve Okullaşmaya Katkı", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Gençlerde çevre bilincinin gelişmesi ve İzciliğin yaygınlaştırılması" ödülünü aldı. Türk Milli Takımı'nın Avrupa Kupası'na katılmasını sağlayan Fatih Terim'e verilen "Gençlerde Spor Bilinci'nin Gelişmesi" ödülünü ise, A Milli Takım'ın antrenörü ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Metin Tekin aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber