'Karımdan dayak yedim' diyen hâkim, dava açtı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlknur B., Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi kocasının 'akbil'ini kullandığı için şiddet gördüğü gerekçesiyle davacı oldu. Ancak hâkim koca da esas şiddeti karısının uyguladığını söyledi. İlknur B., kocasını dövmekten yargılanacak.

Türkiye'de aile içinde kadına yönelik şiddet olayları değişik haberlerle gündeme gelirken bunun tersi durumlar da artık sıklıkla yaşanıyor. Son olarak suç ve şiddet olaylarına karşı adalet dağıtan bir mahkeme hakiminin adı, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle açılan dava dosyasında yer aldı. Bakırköy 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada aynı adliyede Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi olan Mustafa B.'nin kendisinden 17 yaş küçük eşini sürekli darp ettiği ifadeleri yer aldı. Dayak yediğine dair rapor ve fotoğraflarıyla yargıçlık yapan eşinden şikayetçi olan İlknur B. son olarak eşinin akbilini kullandığı için dövüldüğünü iddia etti. Ancak hakim koca da eşinden şikayetçiydi. Onun iddiası da karısının stent takılı kalbine vurduğu şeklinde olunca ortaya ilginç bir durum çıktı. Sulh Ceza Mahkemesi, kadının kocasını dövdüğüne hükmederek kadın hakkında hakim olan kocasını darp ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Davayla ilgili olarak hazırlanan iddianameye göre; Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıçlık yapan Mustafa B. (48) ile İlknur B. (31) 2002 yılında evlendi. Ancak yeni evli çift kısa süre sonra anlaşmazlıklar sebebiyle sık sık kavga etmeye başladı. Son olarak 18 Mart günü Mustafa B. akbilini kullandığı gerekçesiyle eşiyle tartıştı. Hakim Mustafa B.'ye göre bu sırada eşi İlknur B., kalbine doğru 3 yumruk attı. Kalbinde stent bulunan ve yumruğun ardından rahatsızlandığını söyleyen hakim, bir savcı arkadaşının yardımıyla hastaneye gitti. Kalbinde bir rahatsızlık tespit edilmedi. Adli tıp raporuna göre hakim, öldürücü bir darbeye maruz kalmadı.

Ancak suçlamayı ve uzlaşmayı kabul etmeyen İlknur B.'ye göre olay eşinin anlattığı gibi değil. İlknur B., eşi tarafından sürekli darp edildiğini belirtiyor. Olay günü için ise şunları söyledi: "Olay günü eşim eve geldi. Ben onun akbilini kullanmıştım. Bu yüzden bana kızdı ve tartışmaya başladık. Beni darp etti. Raporum ve fotoğraflarım var. Omzum çürümüştü ve bir süre rahat hareket edemedim. Ben onu darp etmedim. Sürekli beni darp ediyordu. Ev hanımı olduğum için hep dayandım. Ama artık canıma tak etti. Artık bıktım. Şikayetçiyim."

Dava dosyasında, komşuları olan bir savcının tanık sıfatıyla verdiği ifadeler de yer alıyor. Savcı, çift ile aynı sitede oturduklarını belirterek, Mustafa B.'nin kendisini aradığını, eşinin kendisini darp ettiğini söylediğini, evine gittiğinde ise bitkin bir şekilde koltuğa yığılmış olarak gördüğü için hastaneye götürdüğünü ifade ediyor. Savcı ifadesinde, hastaneye götürdüğü yargıç Mustafa B.'nin tansiyonunun biraz yüksek çıktığını; ancak kalbiyle ilgili herhangi bir problemin tespit edilmediğini belirtiyor.

Verilen ifadelerin ardından dava dosyasında sanık ve müşteki sıralaması farklı oldu. Mustafa B. müşteki olarak yer alırken, eşi İlknur B.'nin sanık sıfatıyla TCK 86/2-3 a maddesine göre 'eşe karşı basit yaralama' suçundan cezalandırılması isteniyor. Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak İlknur B.'nin, aksini iddia etmesine rağmen eşini dövmekten 6 aydan 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bülent Ceyhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber