Yurt müdürüne yazdığı öyküyü Meclis'te ağlayarak okudu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS'TE AĞLATAN ÖDÜL TÖRENİ

- KİMSESİZ ÇOCUKLAR ARASINDA YAPILAN ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASININ ŞAMPİYONLARINA ÖDÜLLERİNİ TBMM BAŞKANI TOPTAN VERDİ

- BİR ÖĞRENCİNİN HAYATINI KAYBEDEN YURT MÜDÜRÜ İÇİN YAZDIĞI ÖYKÜ TÖRENİ İZLEYENLERE DUYGULU ANLAR YAŞATTI

ZAFER ÇAKMAK

Ankara'daki çocuk yurtlarında kalan çocuklar arasında düzenlenen şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi. Öykü dalında birinci olan Neriman Morkavuk, hayatını kaybeden yurt müdürü için yazdığı öyküyü gözyaşları arasında okudu.

TBMM Başkanlığı'nın himayesinde Ankara Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Gönüllü Eğitimciler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Ankara'daki çocuk yuvalarında barınan öğrenciler arası öykü ve şiir yarışması ödül töreni, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Ankara'daki Atatürk, Sincan ve Gazi Çocuk Yurtlarında barınan öğrenci ve öğretmenler katıldı. Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı Toptan, TBMM'nin son 1 haftada gördüğü güzelliği, iyiliği, olumluluğu tarihinde hiç görmediğini belirterek, geçen hafta Pazartesi gününden başlayarak bugüne kadar Meclis'in salonlarının çocuklarla dolup taştığını söyledi. TBMM'nin, dünyadaki ilk ve tek Gazi Meclis olduğuna işaret eden Toptan, böylesi köklü derinliklere sahip Meclis'in 88. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade etti.

Toptan, "Sizin eğitiminiz, sosyal hayata intibakınız bizim için çok önemli. Sizler, bütün çocuklarımız milletimize, devletimize, bizlere emanetsiniz. Türkiye'nin geleceği de sizlere emanet. O nedenle sizlerin donanımlı olmanız büyük anlam ifade ediyor" dedi. Toptan, Türk edebiyatına bu kaynaktan önemli şairler, yazarlar çıkacağına inandığını kaydetti.

Toptan'ın konuşmasının ardından Atatürk Çocuk Yuvası ve Sincan Çocuk Yuvası folklor ekipleri birer gösteri sundu. Sincan Çocuk Yuvası folklor ekibi, gösterinin sonunda çıkardığı Türk bayrağını Toptan'a hediye etti.

Daha sonra Ankara'daki çocuk yuvalarında barınan öğrenciler arasında yapılan şiir ve öykü yarışmasının ödül törenine geçildi. Şiir dalında birinciliği kazanan Atatürk Çocuk Yuvası'ndan Onur Göçer 'Sessiz Çığlıklar' adlı şiirini okudu. Öykü dalında birinci olan Gazi Çocuk Yuvası'ndan Neriman Morkavuk ise, hayatını kaybeden yurt müdürü Fuat Köprülü anısına yazdığı 'Tek Bir Umut Belki de Sevmek' isimli öyküsünü gözyaşları içinde okudu. Salonu dolduranlara duygusal anlar yaşatan öyküsünü okuduktan sonra yerine oturan Neriman Morkavuk, öğretmenlerine sarılarak gözyaşı döktü. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi. Toptan, dereceye giren öğrencilere yazdıkları şiir ve öyküleri Meclis matbaasında bastırma sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber