Sigortalı gösterilen çocuk, okulda çıkınca sigortası iptal edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun sigorta girişi sigorta müfettişlerini harekete geçiridi. Kocaeli'de sahte sigorta girişlerini araştıran yetkililerin tespit ettiği ilk kişi kendi kurumda çalışan meslektaşının oğlu oldu. Sigorta girişinin yapıldığı gün, okulda oldugu tespit edilen 14 yaşındaki çocuğun sigortası iptal edildi

Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası kapsamında 65 yaşından önce emekliliğe hak kazanabilmek için yapılan sigorta girişlerinde yaşanan yoğunluk sigorta yetkililerini sıkı kontrole mecbur bıraktı. Bu sayede bir çok sahte sigorta girişli kişi tespit edilip sigorta girişleri iptal edildi. Sigortası iptal edilenlerden biri de ismi verilmeyen, ancak SSK Kocaeli Müdürlüğü'nde bir çalışanın oğlu oldu. Yasadan yararlanması için sigortası başlatılan 14 yaşındaki çocuğun, sigortalı olduğu gün okulda olduğu belirlenince sigortası iptal edildi.

Konu hakkında bigi veren SSK Kocaeli Müdürü Muharrem Akbaş, yeni yasa ile birlikte kontrolleri artırdıklarını söyledi. Akbaş, "Kontrolerde ayrım yapmayarak kendi personelimizin kendi çocukları için yaptığı sahte girişlerini de iptal ettik. Biz kendi personelimize dahi iltimas geçmiyoruz. İçeride de dışarıda da adaleti sağlamaya çalişiyoruz." dedi.

2007 yılı boyunca toplam 16 bin 919 kişinin sigorta girişi yaptıklarını hatırlatan Akbaş, bu rakama bu yılın sadece ilk dört ayında ulaştıklarını belirtti. Akbaş, "Personelimiz fazla mesai yaparak vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyor. Ayrıca diğer servisteki elemanları da bu alanlara kaydırıyoruz. Bu iş yoğunlugundan dolayı 18 yaş altı çoçukların tespitini o anda yapmakta zorlanıyoruz. Ebeveynler biraz daha bilinçli davranırlarsa yükümüz daha da azalır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber