Şehit Komando Er Mesut Sanır toprağa verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenol ÇAKIR- Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

IĞDIR'ın Aralık İlçesi'nde Türkiye-İran sınırında devriye görevi sonrası birliğine dönerken mayına basarak şehit olan Komando Er Mesut Sanır, memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Cizre Tank Taburu'ndaki cenaze törenine üst düzey komutanlar ile şehit Sanır'ın ailesi katıldı.

Iğdır 5'inci Hudut Alay Komutanlığı'ndan uğurlanan şehit komando er Mesut Sanır'ın cenazesi, dün gece helikopterle önce Diyarbakır'a, bugün öğle saatlerinde de Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Tabur Komutanlığı'na getirildi. Ardından saat 15.30'da Cizre Tank Taburu'nda cenaze töreni düzenlendi. Gazetecilerin alınmadığı buradaki törenlere üst düzey komutanlar, bürokratlar ile şehidin babası olan kamyon şoförü 9 çocuklu Mehmet Salih Sanır, anne Kumri Sanır, çocukları ve yakınları katıldı.

Ardından 3 aylık asker iken şehit olan Komando Er Mesut Sanır'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cenaze aracıyla Nuhnebi Camii'ne getirildi. Burada musala taşına konan şehit askerin tabutuna kapanan yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Fenalaşan anne Kumri Sanır'a ambulansta sağlık görevlileri müdahale etti. Ardından kılınan ikindi namazından sonra şehit Mesut Sanır, Cizre Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİDİN ÜZERİNDEN NEMALANANLAR VAR

Bu arada şehit Komando Er Mesut Sanır'ın amcası Mehmet Ali Sanır, yeğeni ile ölümünden bir gün önce telefonla konuştuğunu anlattı ve ?Havadan sudan konuştuk. Rahatının iyi olduğunu söyledi. Sabah ise ölüm haberini aldık? dedi. Amca Mehmet Ali Sanır bazı gazete ve internet sitelerinde, şehidin baba ve annesinin ağzından çıkmış gibi olumsuz haberlerin yayınlanmasına da tepki gösterdi ve ?Anne ve baba hiç bir gazeteciye konuşmadı. Şehit haberini vermek için eve gelen askerlere de olumsuz bir söz söylenmedi. Şehidimizin üzerinden nemalanmak isteyenler var? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber