Ben Hangi Düzeyden KPSS'ye Gireceğim?

28 nisan tarihinde KPSS sınav kılavuzunu yayımladık. Sitemiz genel mail adresine ulaşan iletilerde hala bir alt öğrenim düzeyinden sınava girilip girilemeyeceği yönünde sorular ulaşmaktadır. Bu konuda kılavuzda net bir açıklama yer almakta olup, adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde daha sonra KPSS tercih işlemlerine katılıp, yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları iptal edilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS sınav kılavuzunda yer alan açıklama şu şekildedir:

"KPSS LİSANS sınavına; lisans programından mezun ile sınava başvuru sırasında mezun durumunda olmayan ancak sınavın geçerlilik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

2008-KPSS Lisans'a son başvuru tarihi olan 9 Mayıs 2008 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde, 2006 KPSS ÖNLİSANS-ORTAÖĞRETİM'e son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adaylar ise ortaöğretim düzeyinde sınava başvuramazlar. Bu nedenle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak olan önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki sınava başvuramayacaklardır.

Bir adayın her iki sınava da katılması mümkün değildir. Bu sınava başvurmuş olan adaylar, her ne sebeple olursa olsun 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak olan önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki sınava da başvurdukları taktirde, bu adayların KPSS-LİSANS başvuruları iptal edilir. "

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALAR

1- Sınava lisans düzeyinden katılmak istemeyen adaylar ne yapacak?

Hangi düzeyden girileceğine dair sorunun cevabı, son başvuru tarihi itibariyle mezun olunup olunmadığındadır. Aday 9 Mayıs tarihi itibariyle mezun değilse KPSS LİSANS'a değil KPSS ÖNLİSANS-ORTAÖĞRETİM'e girecektir. Eğer aday 9 Mayıs 2008 tarihi itibariyle bir lisans programından mezun ise bu adayın sınava girmesi zorunludur.

2- Aday lisans mezunu olmamasına rağmen KPSS LİSANS'a girebilir mi?

KPSS-B sınavı iki yılda bir yapılacaktır. bir sonraki sınav 2010 yılı Temmuz ayında yapılacaktır. Dolaysıyla şuan mezun olmamasına rağmen, mezun olacağı lisans programının kamuda daha avantajlı olacağını düşünen adaylar sınava lisans mezunu olarak girebilirler. Önemli olan boş kadroların yer aldığı KPSS tercih işlemlerine başvuru sırasında mezun olunup olunmadığıdır.

3- Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama hali

Aday, 2. maddedeki açıklamaya binaen KPSS LİSANS girer, ancak sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olamazsa, bu aday boş kadroların yer aldığı KPSS tercih işlemlerine katılamayacaktır.

4- Yüksek lisans ve doktora yapanların durumu

Yüksek lisans ve doktora yapanlar başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklardır. Kadrolara başvuru sırasında sadece lisansa bakılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber