Türban taktığı iddia edilen öğretmen konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 18:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'ın İskenderun ilçesinde türban takarak Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğretmen S.K, "Yapılan haberler kasıtlı" dedi.

S.K. (41), görev yaptığı Bekbele beldesine bağlı Bitişik Köyü İlköğretim Okulunda basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, okulda görev yaparken peruk taktığını söyledi.

Bazı gazetelerde yer alan türbanlı fotoğraflarının 23 Nisan etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde düzenlenen kermes sırasında çekildiğini iddia eden S.K, "Yapılan haberler kasıtlı. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. S.K ile hakkında soruşturma açılan okul müdürü A.R.Ö de öğretmen S.K'nin kurallara uygun giyindiğini ve derslerine perukla girdiğini söyledi. Bu arada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma için görevlendirilen müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

EĞİTİM-SEN'İN AÇIKLAMASI

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüsamettin Gezici ise yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığının, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve basının tepki göstermeden, harekete geçmediğini iddia etti. Yaşanan durumun, "münferit bir vaka değil, bir anlayış ve zorlamanın sonucu" olduğunu savunan Gezici açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bir öğretmen veya müdür hakkında soruşturma başlatılması, kurumları fethetme mantığını yok etmeyecektir. Asıl üzerinde durulması gereken, söz konusu öğretmenin kılık kıyafet yönetmenliğine aykırı şekilde görev yapmasına göz yumanlardır. Milli Eğitim Bakanlığı bu tür olaylar basına yansıyınca harekete geçmekte, ancak, göstermelik soruşturmalar yaparak, soruna müdahale ediyormuş gibi görünmektedir. Eğitim sisteminin sorunlarını daha da derinleştiren ayırımcı uygulamalar, sistemi her yönden olumsuz etkilediği gibi, çocukların gelişimi üzerinde de olumsuz etkiler yaratmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber