Düşük emekli aylığına yeni düzenleme

Meclis'in yeni yıldaki ilk gündem maddesi memur ve emekli zammı olacak. 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin düzenleme yasa teklifi olarak Meclis gündemine gelecek. Teklifin hızla yasalaştırılıp yapılan artışı emeklinin ocak ayı içinde alması planlanıyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Ocak 2024 08:23, Son Güncelleme : 02 Ocak 2024 08:35
Düşük emekli aylığına yeni düzenleme


Asgari ücretin açıklanması ile birlikte gözler SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yıl zamları ile en düşük emekli maaşının yükseltilmesine çevrildi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Düşük emekli aylığına yeni düzenleme
AK Parti kulislerinde, asgari ücrette yapılan artışın en düşük emekli maaşına yansıtılması yönünde bir beklenti bulunuyor.


AK Parti genel merkez ve grup yöneticileri, vatandaşın beklentilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bakanlara ilettiler.

KABİNENİN İLK GÜNDEMİ

AK Parti kurmayları, "Cumhurbaşkanımız da zaman zaman bu konu gündeme geldiğinde emeklilerle ilgili yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapılacağını söylemişti.

İlk yapılacak Kabine'de konu gündeme gelecek.

Çıkan karara göre teklif TBMM Başkanlığına sunulur" dedi. Kulislerde, rakamın 10 bin liranın altına düşmeyeceği, 11-12 bin lirayı da bulabileceği konuşuluyor.

Ancak net rakamın bütçe olanakları içinde yapılacak hesaplarla netleşmesi bekleniyor.

ZÜBEYDE YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber